Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Byłam maga grubym niemowlakiem

Polecane posty

Gość gość

Mama znalazła moją książeczkę zdrowia. Wiedziałam, że byłam pulchnym niemowlakiem, ale przeżyłam szok po tym co przeczytałam. podaję wagę: ur- 4300 2,5 mc - 7100 4 m - 8650 6m 10100 potem waga zaczęła się normować i na roczek miałam 11300, i potem już norma. Mama mówi, że była wręcz dumna,że jestem taka pulchniutka. Aha zalecenia karmienia w książeczce (nie byłam karmiona piersią) to mieszanka 70 g mleka krowiego, 30 g wody i 1,5 łyż cukru. Szok pro prostu, że wyrosłam na zdrową, szczupłą kobietę. Sama mam dziecko i bardzo uważam na jego dietę.

Gość gość
A ja chudym z niedowaga do tego moja matka paliła jak smok karmiła mnie niebieskim mlekiem piersi nigdy nie próbowała dawać i dalej kopcila a ja mam 38 lat i chora byłam w wieku 9 lat na uszy.Jestem mega zdrowa

Gość gość
Bo teraz mleko krowie to ZLO WCIELONE. Ja swojemu pierwszy raz podalam jak miał 6 mies niecałe. Dzieci zazwyczaj są pulchne zanim nie chodzą.

Gość gość
W jakiej formie i ilości podałaś mleko krowie. Ja mam siedmiomiesięczniaka i też już chciałabym powoli wprowadzić.

Gość gość
Ja też ważyłam ze 4 kilo jak sie urodziłam. A przez reszte życia jestem chuda jak patyk

Gość gość
Masakra po prostu, jakby moje dziecko tyle ważyło byłabym załamana, ale teraz są inne czasy.

Gość gość
waga niemowlaka jest bardzo indywidualną sprawą. Te pulchne potrafią na roczek wszystko wybiegać, a w tych chudszych potrafi obudzić się łakomczuch i trzeba ich pilnować .. ;)