Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jest tu jakiś fachowiec z budowlanki

Polecane posty

Gość gość

mam duży problem i nie mam się kogo doradzić muszę wydzielić toaletę razem z mini umywalką. Czy ktoś potrafi mi powiedzieć czy to się zmieści na obszarze 78cm x 100cm tak, aby można było z tego korzystać

Gość gość
Niestety to zbyt malo sama muszla mierzy piecdziesiat pare centymetrow wiec sila rzeczy zbyt ciasno.

Gość gość
na krótszej

Gość gość
ale moge jeszcze zrobić na dłuższej jeśli to uratuje sytuację

gość dziś Otóż nie. Pytanie o drzwi zadałem nie bez powodu. Jeśli będą na scianie o długości 1 m to na przeciwległej zmieści się sedes i mała narożna umywalka o boku 32-40 cm. Jedyne możliwe rozwiązanie i to pod warunkiem, że miska sedesowa będzie maksymalnie dosunięta do bocznej ściany. Da się

Gość gość
a wtych 78 cm zmieści się wc z człowiekiem siedzącym i jego nogami/

Gość gość
znajomi mają takie wc 79x100 i jest tylko wc, umywalka się zmieści ale wystawałaby nieco i zajmowała część drzwi/wejścia

Na przełomie lat 60tych i 70tych wybudowano wiele budynków z mieszkaniami gdzie łazienka i WC są osobno. Większość z tych kibelków ma 70x80 cm. Jakoś ludzie korzystają, choć już tam o umywalce mowy nie ma :P

Gość gość
Na chama mozna upchnac ale sranie z kolanami pod broda.

Na chama mozna upchnac ale sranie z kolanami pod broda. xx Jakby nie patrzeć luźniej niż w Sawojce za stodołą ;)

Gość gość
mam pomieszczenie 265cm x217cm ściana z 217 ma 2 okna chciałam wyjść z wc poza to pomieszczenie, ale wtedy przeszkadzała by ściana w holu kurde nawet nie umiem tego wyjasnić jasno

Gość gość
bardzo chętnie gdybym tylko umiała zobaczę co da się zrobić, ale chyba nawte painta nie mam w kompie

Najlepiej skonsultuj się z kimś, kto miałby Ci to zrobić. Ja ze swojej strony zapewniam, że jest to wykonalne :)

Gość gość
jak mam wstawić tutaj zdjęcie

Gość gość
jasne , ze to by było najlepsze rozwiazanie, ale obawiam się, ze ich nie będzie obchodziło jak to potem będzie funkcjonować. mam wrażenie, ze zrobią jak im powiem i zero swojej inicjatywy

Gość gość
2 okienka są na krótszej ścianie, drzwi na środku ściany dłuższej. w planie na ścianie z oknem jest wc i pralka, ale ja to pomieszczenie muszę mieć na coś innego i dlatego wc z chocby najmniejsza umywalką muszę zmieścić gdzieś obok drzwi mają 90, ściany obok drzwi po 76, myslałam, aby 1 ściankę skuć do 60cm a drugą, tę koło okien wydłużyć tak, aby zostało wejści z 60-70 cm [nie będzie tam drzwi] i kosztem holu zbudować wąskie wc

Oj Zbereźnik, Zbereźnik. Przecież w gabarytach, o których mowa kompakt to sobie można na balkon wystawić :D

Gość gość
haha dobre to... a moze właśnie coś tak pokombinować...

Gość gość
a może można by było zrobić wc ze stelażem, zabudować a umywalkę na tym umieścić

Gość gość
taką mini prostokątną praktycznie na szerokość zabudowy stelażu

Dobra. Chciałem doradzić ale widzę, że macie teorie kosmiczne, tylko realia cieniutkie. Narka

Gość gość
jakie teorie o co ci chodzi obrażalski człowiek myśli o różnych wariantach, a ten focha strzela

a co tu doradzisz. jak powierzchni nie masz to chyba jedno nad drugim ewentualnie. staniesz na klopie żeby umyc rece. takie sa realia....

Nie obrażam się, tylko jako stary praktyk wiem, że każda zabudowa to min 17cm. Tu jest tak mało miejsca,że pozostaje wyłącznie tradycyjny sedesik i to nieduży, Co mogłem to podpowiedziałem i dziękuję za uwagę

Gość gość
ale ja nie jestem starym praktykiem i dlatego potrzebowałam podpowiedzi. skąd niby mam wiedzieć, ze wc ze stelażem zajmuje więcej miejsca niż zwykłe wc z pojemnikiem. myślałam, ze sa takie same mniej więcej. czym się różni pojemnik od stelażu, mam raczej wrażenie, ze stelaż z wc zajmuje mniej miejsca niż z pojemnikiem na wodę... ale się nie znam ale rozumiem, ze jak trafisz do mnie do szpitala, to też obrażę się że nie bedziesz wiedział, jakie ci badania trzeba zrobić równiez dziękuję za uwagę i chęć pomocy, teraz już wiem nieco więcej, czyli za mało miejsca...