Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brak owulacji

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie ,zastanawia mnie jedna rzecz.Brałam przez 6 miesięcy lek clostilbegyt w jednym cyklu zaszłam w ciąże niestety okazała się biochemiczną.Kolejne cykle były monitorowane do około 18dc i były pęcherzyki za każdym razem ginekolog mówiła,że pęknie ,ale czy pękał niewiadomo.Przed ostatni cykl był bezowulacyjny pęcherzyki urosły do 14mm i 11mm i tak już się zatrzymały musiałam wtedy wywoływać @ duphastonem.Przed braniem leku gin nie zrobiła mi usg a że moje cykle są dość długie 32,37dni przepisała mi clo.Pytanie brzmi czy jeżeli na cyklu stymulowanym nie było owulacji to oznacza ,że w naturalnych cyklach nie mam jej wogóle? może głupie pytanie, ale poprostu nie mam pojęcia.Jeżeli ktoś posiada wiedze na ten temat proszę o odpowiedz

Gość gość
Niekoniecznie. Ale trzeba założyć, że raczej część cykli jest bezowulacyjna. Polecam stosowanie tabletek antykoncepcyjnych przez 3 miesiące i po odstawieniu seks ma okrągło. :D

Gość gość
Bralam tabletki antykoncepcyjne dlugi czas ale po odstawieniu odczekalam 3 miesiące

Gość gość
No to źle. Po odstawieniu jest największa szansa na zajście w ciążę, bo jajniki są oczyszczone i zaczynają intensywnie pracować. Ja zaszłam w trzecim cyklu po odstawieniu, ale podczas pierwszych dwóch cykli mąż był za granicą. :D

Gość gość
Nie bierz tabletek antykoncepcyjnych! Przez to świństwo dużo kobiet ma problemy z płodnością. Po prostu zmień lekarza, bo powinien robić Ci USG po mniej więcej przewidywanym terminie owulacji (przewidzi to na podstawie wielkości pęcherzyka) i powie, prosze przyjść za ok 3 dni, to sprawdzimy czy pęcherzyk pękł. Mój tak robił i wiedzieliśmy na czym stoimy. Zaszłam w ciąże po pierwszym cykly z Clostilbegyt. Aż w to nie wierzyłam, bo wtedy psychicznie straciłam wszelkie nadzieje, że może się udać zajść a tu niespodzianka :) Niedługo rodzę, cieszę się że Clo mi pomógł i mój Gin, który dokladnie badał.