Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosiak8383

Mama mojego faceta nie lubi prezentow ode mnie...

Polecane posty

Gość Gosiak8383

Jak w temacie. Jestem z facetem 8 lat i bardzo dobrze znam i lubię jego rodziców, ze wzajemnością. Jednak pewna kwestia mnie dziwi, mama mojego faceta nie lubi przyjmować ode mnie prezentow. Nie mówię tu o jakiś drogich podarunkach, ale drobnostkach na takie okazję jak urodziny czy imieniny. U mnie w domu zostałam tak wychowana, ze na takie okoliczności wypada, a i robienie prezentow sprawia mi przyjemność i nie robię tego na sile. Nawet jak kupuję cos dla rodzeństwa mojego faceta widzę niemałe zakłopotanie ..tak jakbym robiła to na siłę, a ja sporo razy tłumaczyłam, ze to sprawia mi przyjemność ;) jeszcze jak widzę uśmiech dzieciaków to już w ogóle :D I to naprawdę nie jest codziennie, czy też często, ale od czasu do czasu jeżeli chodzi o dzieciaki i tylko na okazję, jeżeli chodzi o teściową. Ciągle powtarza mi, żebym nic nie kupowała, bo po co wydawać kasę... A to naprawdę nie są drogie rzeczy, ale drobne rzeczy.. Niedługo teściowa ma urodziny i nie wiem co robić, bo nie chce żeby czuła sie zaklopotana a kupilabym tylko wino, czekoladki i jakiś balsam.. Ale wiem, ze będzie jej głupio, a mi głupio byłoby w sytuacji, jeżeli przeszlabym z pustymi rękoma.. Wiem ze to blacha sprawa dla wielu z Was, ale mi to zaczyna powoli przeszkadzać .. Nie chce głupio czuć się, ze wreczam prezent .. Spotkaliscie się z podobna sytuacja ? Mam przestać kupować prezenty, nawet dzieciom? Co naprawdę uwielbiam i sprawia mi to ogromną radość ;) mowilam jej, ze to po prostu lubię i dla mnie to przyjemność i żaden kłopot.. Czasem mi sie wydaje, ze ona myśli, ze czuje przymus prezentów aby zyskać w jej oczach, co jest bzdura i kiedyś jej to mowilam..sami raczej w rodzinie nie kupują sobie prezentów,a u mnie przeciwnie, to może inna mentalność.. Ale jak to rozwiązać? Proszę o rady ;)

Gość Gosiak8383
Wiem, że prezenty jej się podobają, ale czuje, że bardziej byłaby zadowolona gdyby nie dostała nic ... A to naprawdę raz, dwa razy do roku prezent , nie częściej ... Czasem jak robię zakupy chętnie kupilabym też coś dla niej, jakiś balsam, czy krem, ale wiem, że bez okazji to tym bardziej nie przejdzie .. Ostatnio jak przywiozłam jej parę słoików ogórków na spróbowanie było to samo..

Gość Gosiak8383
Pomóżcie proszeee

Gość gość
Tez jestem tesciową i lubie dawać prezenty ale nie lubię otrzymywać.I tu nie chodzi o synowe ale ogólnie o wszystkich.Może dlatego że nie wierzę w szczerość tych ludzi jedynie że tak wypada.Ja to robię z serca ale wiem że inni nie. Jestem nawet na etapie juz nie przyjmowania życzeń z żadnych okazji oczywiście osobistych dla mojej osoby.Na początku dzieci robiły miny ale widzę że wypracowałam sobie że tak ma być:)