Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciaza POMOCY!!!

Polecane posty

Gość gość

Czesc jestem dwa tygodnie po stosunku dzis zrobilam test plytkowy i druga kreska jest ledwo widoczna ale jednak. po 1 czy to na 100% ciaza? Ja nie chce miec dziecka ani partner jeszcze w tym wieku i czytalam ze sa jakies tabletki poronne do 10 tygodnia ciazy. Ktos stosowal? W przyszlosci chce miec dziecko ale nie teraz, czy pod nadzorem ginekologa uda mi sie jeszcze nie dopuscic do rozwiniecia plodu?

Gość gość
Taką tabletkę PO trzeba połknąć do 24h po stosunku więc jakby trochę za późno. Każdy inny sposób to aborcja. Dziewczyno jak się idzie do łóżka z facetem to trzeba brać odpowiedzialność za swoje decyzję. Pamiętaj że zawsze jest OKNO ŻYCIA.

Gość gość
Mimo wszystko poki płodu nie ma ja tego nie nazywam aborcja, aborcja jest wtedy jak sie dziecko zaczyna stwarzac. Sa takie tabletki do 10 tygodni prawda?

Gość gość
Przede wszystkim spróbuj opanować emocje, weź kilka głębokich oddech i uspokój się. Najgorsze s decyzje, które podejmuje się pochopnie. Ile masz lat?

Gość gość
Zobacz w necie jak wygląda "nie płód" w 10 tyg.

Gość gość
Dziecko zaczyna się "stwarzać" w momencie zapłodnienia. Ile ty masz lat?

Gość gość
jakie pomocy? taka tępa jesteś? Chyba wiadomo, że jak człowiek decyduje się na współżycie to także jest świadomy ryzyka zapłodnienia. Kogo wołasz o pomoc? Co mamy Ci powiedzieć żeś cnotka i ciąża to tylko grypa na którą wystarczy wziąć lekarstwo i przejdzie?

Gość gość
Po 1, tak na 100% to ciąża jeśli kreska była, nawet bardzo blada. Po drugie nikt ci nie udzieli informacji jak przeprowadzić ewentualna aborcje, bo takiej chcesz dokonać. Tak, są tabletki które zabijają płód i rodzisz martwy do któregoś tam tyg. ale oczywiscie, trzeba ta sprawę przemyśleć i nie podejmuj pochopnych decyzji. Taka tabletka wywołuje skurcze, oraz poród martwego płodu, czy to w 5 czy 10 tyg.

Gość gość
Co za świat! Kobiety starają się o dziecko miesiącami, latami nawet. Każdą komórką ciała pragną zostać matkami i często bez in vitro nie jest im dane zajść w ciążę... A tu taka głupiutka panienka chce się ciąży pozbyć twierdząc że to nie dziecko! Brak mi na ciebie słów!