Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

8 miesieczne dziecko zasypia tylko przy piersi

Polecane posty

Gość gość

Czesc dziewczyny zwracam sie do was z małym problemem dotyczącym zasypiania mojej 8 miesięcznej córeczki. Corka jest karmiona piersią śluzy jej nie tylko do zaspokajania glodu ale glownie szuka piersi jak jest śpiąca. Gdy nakarmię córeczkę i widzę ze zasypia przy piersi to odkladam ja do łóżeczka i zaczyna płakać w niebo głosy, wstaje trzymając sie szczebelek i krzyczy a ja jestem bezradna nawet jak wezmę ja na ręce to dalej placze i zazwyczaj sie poddaje mimo ze np. Karmiłam córkę 10 minut wczesniej. Nie wiem juz co mam robic . Czytałam cos o metodzie 3 5 7 jednak corka zamiast leżeć w tym czasie to stoi lub siedzi i placze aż serce sie kraja. Moze ktoras z mam doradzi co mam zrobic:(

Gość gość
daj sobie siana z takimi metodami. córka cię kocha i chce być przy mamie. niech przy tobie zasypia a później jej minie albo to wykminisz.

Gość gość
a jeśli chodzi o tę metodę to sztuka polega na świadomym zignorowaniu takich reakcji dziecka. przychodzisz co raz później, ale dziecko widzi, że przychodzić i jej płacz zaczyna być uświadomiony jako zbędny i histeryczny.

Gość gość
To odstaw od piersi moze się oduczy

Gość gość
syn kuzyna w styczniu skonczyl 2 lata i nadal zasypia przy piersi. najsmieszniejsze jest to ze we wrzesniu idzie do przedszkola a w nocy dwa razy wstaje jeszcze na cycka

Gość gość
skoro zasypia, to zrób tak jak ja z tym problemem, nie karm, ale trzymaj na rękach, będziesz sobie spokojnie siedziała, bo to co twoja córka robi to nawyk. nie potrzebuje cyca do spania, ale tulenia.