Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZabciaZabcia

Czy jestem za gruba?

Polecane posty

Gość ZabciaZabcia

Mam 163 cm wzrostu. Ważę 50,5 kg. Moje wymiary to: Biust 86 cm (miseczka 75 C, ale nie przeszły testu ołówka) Talia 60 cm Biodra 96 cm Moje BMI wynosi 18,82. Niby wszystko w porządku, ale moje biodra nie dają mi spokoju.

Gość ZabciaZabcia
Czy to nie jest zbyt nieproporcjonalne? Nie wiem jak stracić tkankę tłuszczową miejscowo :/

kochana nie da się, ja mam problem z łydkami i dopiero gdy ważę 50kg są odrobinę chudsze... porażka, takie geny...

Gość gość
Przynajmniej nieszczęśliwa dziewczyno masz masz odrobinę pokory i dystans do samej siebie. A twoje łydki, są i będą grube tak już pozostanie, na wieki wieków ... K-ce

Gość gośćnnnn
ja mam 173cm i ważę 58 kg...dobra waga czy coś nie tak?

Gość Moniś_JP100
Gruba może nie jesteś, ale masz dupę jak słoń i wyglądasz po prostu kretyńsko.

Gość gość młoda kobieta
Masz figurę gruszki Ja mam 158cm ważę 46 kg i nie wiem jaka mam figurę, mam w biuście 86cm w talii 62/63 cm Biodra 90 cm

Gość gość
O matko, nie jesteś gruba! masz po prostu szerokie biodra, zwłaszcza w porównaniu z talią. Ja też mam 163 cm, ważę 56 kg, w biuście 88, w talii 67, w biodrach 91. i jestem szczupła. tzn jeszcze mam mały wałeczek na brzuchu. ale rodziłam, to trudniej zrzucić, choć nie traktuję tego jako wymówki (a znam takie kobiety, ważą z 70-75 kg mniej więcej mojego wzrostu i mówią "to po ciąży" a dzieci mają już 3 lub więcej lat).

Gość Wielkie jou
A lubisz walić gruchę pośladkami?

Gość ZabciaZabcia
Okej , to moze jednak są jakies ćwiczenia lub krem ujedrniajacy? Niestety bioder nie mogę miec wiele węższych gdyż mam takie kości :c

Gość ZabciaZabcia
Nie chce tez tak kretynsko wyglądać przez moj tyłek , wiec czego unikac żeby go nie uwydatniac? Czy powinnam się wstydzić, że tak wyglądam? Zaczynają się już jakieś żarty na mój temat, a ja na prawdę nie mam wpływu że tak wyglądam...

Gość gość
Ehh... dziewczyno :/ jest tyle grubych i brzydkich ktore oddalyby wszystko zeby miec Twoja figure a Ty jeszcze wybrzydzasz :/ Masz piekna figure, faceci kochaja kragle pupy.. poszukaj w necie jak sie ubierac do figury gruszeczki i staraj sie spojrzec w lustro szukajac pozytywow.

Gość gość
Cytat z pierwszej lepszej strony o sylwetkach: ''Figura typu gruszka: w co się ubrać? Dobre są długie żakiety zakrywające biodra i pośladki. Szerokie klapy lub detale przy szyi zniwelują różnice między małą górą a dużym dołem. Za to wąski pasek w talii podkreśli ją. W stroju gruszki więcej musi się dziać na górze – duże korale, szale, duże kolczyki, bolerka, bluzki w paski. Od pasa w dół – gładkie i ciemniejsze tkaniny. Dobre są spódnice w kształcie litery A i szerokie spodnie. Unikaj bardzo krótkich spódnic, bo optycznie skracają nogi i poszerzają biodra. Nie dla gruszki są obcisłe spodnie, ołówkowe spódnice, bryczesy i pantofle zapinane w kostce. Ćwiczenia, gdy masz figurę typu gruszka Trzeba się skupić na treningu, który rozwinie górne partie ciała, wzmocni ramiona i mięśnie klatki piersiowej. Warto więcej uwagi poświęcić również dbaniu o wyprostowaną sylwetkę. Aby ją zachować, można przez 10 minut dziennie chodzić z książką na głowie. Ściągając łopatki do tyłu i trzymając się prosto, sprawiamy wrażenie osoby wyższej i szczuplejszej. Niewskazane są intensywne ćwiczenia dolnych partii ciała, bo gdy biodra i uda będą mocno umięśnione, dysproporcje ciała staną się jeszcze wyraźniejsze.''

Gość ZabciaZabcia
Dziękuję bardzo za porady, uwagi i przemyślenia. Mimo tego, ze moje rozmiary są takie jakie są to moje koleżanki kupują spodnie rozmiar 36,38 a mi takie po prostu spadają. Mam 34, w spodnie 32 się nie zapnę, ale wejdę. Wydaje mi sie, ze mam na tych biodrach jakaś złą tkankę, taką zastaną. Nie wiem jak to ująć. Chyba trzeba to wyciąć kiedyś bo ona nie zwiększa się, nie zmniejsza, po prostu jest.

Gość gość
Polecam jeszcze masaz wodny na basenie jesli masz mozliwosc. Hydromasaz, woda pod cisnieniem pieknie modeluje atrakcyjny kobiecy tluszczyk, ujedrnia posladki, miodzio!