Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kury domowe na kafe przeczytajcie czy to nie o was przypadkiem

Polecane posty

Gość gość
he he a ja slyszalem i widzialem ze kobiety na wsi ciezkie wory targaja, ale mialem wtedy ubaw szkoda ze w miescie takich kobiet nie ma bo moja to zakopow nawet nie poneiesie. bede musial ja wyszkolic troche. dzieki

Gość gość
Hmmmm... To jest każdego indywidualna sprawa jak żyje i za czyje... I g**** to innych powinno interesować. Nie, nie jestem kura domowa, pracuje,mimo tego ze mąż dużo zarabia. Ale on zarabia dużo, bo haruje jak wol i wiem ze gdybym grzala sie w domku za jego pieniadze to harowalby jeszcze więcej. Mi jest po prostu szkoda męża i nie mogłabym patrzeć na to jak tylko on tyra na nasze życie ja tez chce dać cos od siebie. W sumie to dziwne, ze niektóre kobiety maja w d***e ze ich mąż zapierdziela żeby je utrzymać, no ale tak jak mówiłam na poczatku- to jest tylko ich sprawa. Jak facetowi to nie przeszkadza to niech sobie żyją jak chcą, a to co mysle o nich tak naprawdę zachowam tylko dla siebie :)

Gość gość
Mam wrażenie, że ludzie którzy wypowiadają sie na temat kur domowych, po prostu im zazdroszczą. Nie wiem, może są zmęczenie praca której nie lubią i też z chęcią powiedzieliby w domu z dziecmi. Przyznam sie szczerze ze ja tak miałam kuedys. Nie mogłam znieść, ze moja siostra juz 5 lat siedzi w domu z dzieckiem a ja zapierdzielam w sklepie. Wstaje o 4 żeby otworzyc o 5, na nic nie mam czasu i jeszcze ci ludzie, ktorym nigdy nic nie pasuje. A ona tylko wiecznie narzeka ile to ma roboty w domu! Ale powiem wam ze odkąd mam prace ktora lubię to zmienił nastawienie, jestem zadowolona ze ja się rozwijam, a ona siedzi w domu i sie cofa do poziomu wieku swojego dziecka bo tylko z nim moze porozmawiać. Zazdrość ludzka rzecz, ale trzeba triche wyluzować i znalezc w swoim zyci jakieś pozytywy

Gość gość
Ja zazdroszczę kurom! Chciałabym siedzieć w domu, nie chodzić do pracy, gotować obiadki :( Niestety muszę zarabiać bo mąż sam nie da rady :( Ale chętnie bym taką kurką pobyła :)

Gość gość
No widzisz, mysle ze wiele kobiet zazdrości kurom ale nie kazda potrafi sie do tego przyznać :) lepiej zjechać je, jakie to one są ograniczone itd. A to jest tylko ich sprawa! Każdy niech sie zajmie swoim życiem, zamiast zazdrościć, myślcie co możecie zrobic, żeby zmienić cis w swoim zyciu tak jak chcecie

Gość gość
Autorko, chciało Ci się to pisać? Być może tak sobie siebie wyobrażasz, gdybyś nie musiała pracować i w głowie Ci się nie mieści, że ten czas można spędzać inaczej? Być może niektóre kobiety tak żyją, nie przeczę, ale w takich przypadkach nie wierzę, że mąż jednak nie nalegałby, aby żona jednak poszła do pracy, bo który facet chce utrzymywać w dumu nudnego fleja? :) Twój post ma na celu tylko dowalenie określonej grupie społecznej i nie najlepiej to o Tobie świadczy. Ot tak, postanowiłaś wylać na kogoś wiadro pomyj. Padło na kury domowe. Kto będzie jutro? Nauczyciele, a może otyli? Ludzie są różni, różne osoby w podobnej sytuacji w zupełnie inny sposób się odnajdują, czy tak cieżko to pojąć? Zarobki powinny być właśnie takie, że powinno wystarczyć aby tylko jeden z małżonków pracował. Moja znajoma nigdy nie pracowała, ma bardzo bogatego męża. Ma 37 lat, jest bardzo atrakcyjna wizualnie i zadbana (nawet bywa adorowana przez obcych mężczyzn). I co ona robi? Np udziela się społecznie, dużo podróżuje, także z koleżankami, nie musząc się martwić o urlop, raz w tygodniu chodzi na jogę, jest oczytana, ostatnio zabrała się za pisanie bajek dla dzieci, chodzi na zajęcia hobbystyczne (muzyczne i malarskie). Ona po prostu żyje tak, jak wielu ludzi marzy, czerpie z życia pełnymi garściami, ma na wszystko czas i pieniądze, ponieważ mąż przyjął taką, a nie inną rolę i obojgu to odpowiada. Ale owszem, niektórym taki stan by nie służył i by się zapuścili. Ale Autorko, niech każdy żyje jak chce, dopóki nie krzywdzi innej osoby. Mnie tam bez różnicy czy moja sąsiadka za ścianą czyta kolorowe pisemka, czy coś ambitniejszego i jak spędza czas, oraz kto pracuje i ile zarabia. Wybacz, ale Twój post nie swiadczy o Tobie najpepiej, zwyczajnie chcesz sobie poużywać na innych, bo raczej nikt pod wpływem Twojego postu nie zmieni swojego życja :D A Twoje jest chyba raczej nudne, czyż nie? Każdy ma swoją drogę i niech tego się trzyma, ważne, aby nie krzywdzić innych, a reszta to osobista sprawa danej osoby. Każdy ma swój sposób na życie.