Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czym dla faceta są oświadczyny?

Polecane posty

Gość Armandito
Tak, teksty o "byciu do grobowej deski" mnie bawią, bo zwykle co drugie małżeństwo się rozpada. A facet, który się oświadcza, to wie, że ma wystarczające zasoby finansowe, aby utrzymać kobietę i jej potomstwo przez 18 -25 lat. Jeśli nie jest w stanie, to tego nie robi. A czasy są takie, że dziś masz pracę i kasę, a jutro możesz jej nie mieć, to oświadczanie się kobiecie jest jak przedwczesne samobójstwo.

Gość Taki_jeden_964
Niechcianym przymusem

Gość gość
19:02 jasne, ze chce! :) Tylko jestem strasznie wyniszczona po poprzednim związku, deklaracji wiekszych nie było, ale widzialam, ze mnie kochał, był bardzo uczuciowy, a jednak mnie zostawił bo powiedział, że wydawało mu sie, ze mnie kocha, a prosiłam, zeby nie mowil jak nie bedzie pewien..a pozniej, ze jednak nie był, że to nie to. Poczułam sie jak gowno, dlatego teraz tak cięzko mi uwierzyć w intencje obecnego partnera, a co jesli jednak sie pośpieszył i za miesiac np. mnie rzuci ? Takie mysli mam w głowie. W koncu mylić sie ludzka rzecz..

Gość gość
19:05 0 nigdy nie byłeś zakochany.. w niej ? Czy w ogóle ? To po co właściwie te przepraszam, że to tak ujmę PSEUDOoświadczyny ( nie złośliwie, nie wiem jak to ująć :D ) no i ślub przede wszystkim ? :) Armandito - No ale czasy sie zmieniły i facet niekoniecznie zawsze musi patrzeć na małżenstwo przez pryzmat UTRZYMANIA rodziny.

Gość Armandito
/<19:10> Większość kobiet nie chciałaby jednak gołodupca, więc wątek finansowy jest tu jak najbardziej zasadny. A oświadczanie się jako "sztuka dla sztuki"? Nie w stylu facetów, którzy chcą być w porządku wobec kobiety. Poza tym facet, który się oświadczy,a potem nie będzie w stanie spełnić wymagań, będzie gorzej traktowany przez kobiety niż lovejoy, który je uwiódł i zabawił.

Gość gość
gość dziś 19:05 0 nigdy nie byłeś zakochany.. w niej ? Czy w ogóle ? To po co właściwie te przepraszam, że to tak ujmę PSEUDOoświadczyny ( nie złośliwie, nie wiem jak to ująć smiech.gif ) no i ślub przede wszystkim ? usmiech.gif x Nie byłem zakochany nigdy w żadnej. Podobają mi się niektóre ale żebym miał od razu kochać to nie ;) A ślub był z głupoty oczywiście i oczywiście z mojej. Byłem tak samo głupi jak cała reszta która marzy o szczęściu we dwoje ;) Dziś kiedy wiem już że w małżeństwie żadnego szczęścia nie ma patrzę na swoje życie zupełnie inaczej i wreszcie jestem szczęśliwy choć przyznam że chciałbym mieć ,,stałą'' kumpelę do imprezowania i do łóżka ;)

Gość gość
/<19:25> >>wreszcie jestem szczęśliwy choć przyznam że chciałbym mieć ,,stałą'' kumpelę do imprezowania i do łóżka oczko.gif<< xxxx No na to się chyba żadna Polka nie zgodzi! :D :D :D

Gość gość
gość dziś No na to się chyba żadna Polka nie zgodzi! smiech.gifsmiech.gifsmiech.gif x Wiem że z tym jest problem choć prawdę mówiąc trochę mnie to dziwi. Laski też lubią seks i lubią się bawić a ja mogę całą zabawę fundować więc w czym problem?

Gość gość
tu autorka : Nie wiem skoro faceci to tak widzą... Zrozumiałabym ( idąc waszym tokiem myslenia ) ze postradał zmysły albo niedojrzały, ale moj facet ma 34 lata :D I nie wiem czy fakt, że jestem jego pierwszą partnetką ( nie licze 2 tygodniowych zwiazkow ) trzecią w łózku ma na to jakis wplyw, tym bardziej boje sie, ze moze nie zna niczego innego.. a pozniej łatwo przyjdzie mu zerwać, argumentując, że sie nie wyszalał ?

Gość gość
Jeśli po ślubie okaże się że nie pasujecie do siebie (pod każdym względem bo ważne jest wszystko) to i tak cię zostawi albo zostawisz ty jego. I tak być powinno bo inaczej zagryziecie się przez całe życie. Na dobrą sprawę nie macie prawie żadnych szans na to żebyście życie przeżyli w zgodzie i w szczęściu więc posłuchaj dobrej rady i jeśli sie oświadczy to daj mu kosza i zaproponuj luźny związek.

Gość Armandito
Do Autorki: W pewnym sensie facet, który się oświadcza, postradał zmysły. Wiek nie ma tu nic do rzeczy,a jeśli już, to in minus. 20-parolatek bardziej jest skłonny do oświadczyn, bo i kobiety mniej wymagające. 34-latek, który był tylko w dwóch związkach, to zgodnie z logika Polek nieudacznik. Zresztą juz samo Twoje założenie, że będzie się chciał wyszumieć... Po 30tce możliwości i wartość faceta spada - przynajmniej w Polsce. Jeśli się boi, to ja go rozumiem. Oczywiście według kobiet facet nie powinien miec żadnych rozkmin, tylko "działać". A że na "działaniu" może się przejechać, to inna sprawa.

Gość Armandito
/<19:41> "Kosz" to jeszcze jeden powód, żeby się wam nie oświadczać. To tak jak powiedzieć facetowi, któremu się podobasz - "Zostańmy przyjaciółmi", tylko level up. To jak dostać sto "plaszczaków" w twarz.

Gość gość
Nie uogolniajmy, zgodnie z logiką kobiet .. :D Według mnie nie jest nieudacznikiem, długo,długo był sam, dlaczego nie mam pojęcia, powiedzial mi, ze nigdy nikogo prędzej nie kochał, mowil to jeszcze jakos w towarzystwie jak ledwo sie znaliśmy, pozniej powtorzył. nie wiem, co ma być to będzie :) Dzięki za rady.

Gość gość
Armandito dziś /<19:41> "Kosz" to jeszcze jeden powód, żeby się wam nie oświadczać. x Tylko żebyś się czasem mnie nie oświadczał bo ja jestem samiec ;)

Gość gość
oj nigdy nie byleś zakochany ale zimna ryba z Ciebie brr musiałeś czymś urozmaicić sobie życie czyli potępianie wyśmiewanie krytykanctwo zwątpienie negacja bleeeeee kompletnie nic co wznosi uszczęśliwia a idz w diabły :-)

Gość gość
gość dziś ... a idz w diabły usmiech.gif x A sama idź w diabły ;) Zakochanie nie jest do niczego potrzebne a tylko rozum odbiera.

Gość gość
a nie zapomniałam,imprezowanie,no ja lubię się bawić ale żeby to była jedyna rzecz która kręci ,miłosne zatracenie jest najjjsłodsze

Gość gość
to Twój światek i Ty decydujesz,ale powtarzam że człowiek zabujany ma skrzydła,Tobie pewnie kojarzy się zakochanie z rutyną i wspólnym mieszkaniem akurat jestem przeciwnikiem konserwacji bo uwielbiam emocje ,to jest bardzo pobudzające przy moim analitycznym umyśle

Gość gość
gość dziś a nie zapomniałam,imprezowanie,no ja lubię się bawić ale żeby to była jedyna rzecz która kręci ,miłosne zatracenie jest najjjsłodsze x Najlepsze jest zatracenie seksualne ;) Nie grymaś..! Powiedz w jakich pozycjach lubisz i czy codziennie. No i ile godzin bo ja zbyt krótko raczej nie lubię a lepiej by było gdybyśmy sie zgrywali ;)

Gość gość
niee,Ty jesteś zimna ryba:-)

Gość gość
gość dziś niee,Ty jesteś zimna rybausmiech.gif x Spodobam ci się więc temperatura ciała nie powinna być istotna ;) a do tego oboje sie bawić lubimy. No ja pierdzielę! Nie rób problemów jak w małżeństwie! ;)