Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kobietki pomóżcie proszę. Koszt wesela w Polsce... Ja zielona

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkie kobiety tutaj piszace. Mam problem. Mianowicie od 15 lat nie mieszkam w naszym kraju, rzadko też w nim bywam ponieważ niestety nie mam bliskiej rodziny. Planuję wkrótce wyjść za mąż, skromna uroczystość cywilna. Bardzo chciałbym żeby ślub oraz przyjęcie odbyły się w moim rodzinnym mieście, gdzie się wychowałam. Chciałbym zaprosić niewiele osób, może 25. Zorganizować to w jakimś miłym lokalu gdzie są też pokoje, ponieważ większość będzie przyjezdna. Moje pytanie do Was brzmi -czy moglibyście orientacyjnie mi napisać ile mniej więcej mnie to wyniesie? W sensie obiad, posiedzenie sobie później dość długo przy alkoholu, bez DJ, orkiestry, tylko taka skromna impreza z jedzeniem i piciem jednak pod dostatkiem. Wiem, że płaci sie ok 200 zł za osobę, ale co jest zapewnione w tej cenie? Czy tylko jeden wieczór czy ten koszt obejmuje tzw poprawiny? Za wszelkie porady będę ogromnie wdzięczna, ponieważ nie mam nikogo aby spytać... Mogę poczytać na necie, ale wolę porady doświadczonych Pan.

Gość gość
myśle, że 5-10tys powinnaś sie zmieścić. no a co jest zapewnione w cenie to już zalerzy od lokalu. są takie które zapewniają i żarcie, ciasta, tort, napoje i alko ale są i też takie że tylko jedzenie a cała reszta we wlasnym zakresie. trzeba poprostu pytać, pytać i jeszcze raz pytać