Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zmniejszyś skutki stresu

Polecane posty

Gość gość

W jaki sposób można zmniejszyć skutki stresu? Co robicie, żeby np. po pracy trochę zwolnić obroty i jak ogólnie dbacie o swoje dobre samopoczucie?

Gość gość
spacery, dobre jedzenie, piwko, znajomi i muzyka relaksacyjna przed snem

Mój sposób na stres i odprężenie to ćwiczenia. Uwielbiam jogiing ale i ostatnio pilates z chodakowską wyjątkowo się uspokajam, relaksuję i odpoczywam po ciężkim dniu. do tego fajna energetyzująca muzyka i po 8 godzinach pracy jestem pełna życia i chęci do działania;)

Gość reNowka
Każda forma relaksu, która pozwala trochę zwolnić obroty jest dobra. Wydaje mi się, że fajnie jest też się wybrać np. na masaż raz w tygodniu. Takie coś naprawdę odpręża i pozwala zapomnieć o bożym świecie. W gabinecie Wyspa Piękna we Wrocławiu jak ktoś ma niedaleko robią masaż relaksacyjny w takiej atmosferze, że łatwo da się rozluźnić. Dodatkowy plus jest taki, że czasami w domu nie da się zrelaksować, bo np. mamy dzieci itp.

Gość gość
1) czytanie dobrej książki (w moim przypadku romanse, bo lubię i się przy nich relaksuję); 2) spacer; 3) drzemka; 4) oglądanie tv jak leci (to się sprawdza zawsze, jak jestem totalnie wymęczona, bo był ciężki dzień w robocie, roboty huk dosłownie) - włączam i lecę po kanałach - może i odmóżdża, ale mnie relaksuje; 5) obejrzenie lubianego filmu przy sporcie nie zrelaksowałabym się w życiu, bo dla mnie to nie jest forma wypoczynku; masaże/kosmetyczka/mani-pedicure odpadają, bo nienawidzę, jak mi ktoś coś przy ciele robi :P

Gość Kamila

Polecam chodzić na masaże, bardzo można sobie tym pomóc. Ja mam bardzo stresującą pracę i chodze raz w tygodniu na masaz odpręzający. Wyciszam się wtedy i moje ciało podczas zabiegu bardzo się odpręża, pozwala mi to się zregenerować na cały tydzień. Ja chodze do Magia Day Spa w Krakowie i moge ich jak najbardziej polecić.