Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agness1999

Spóźnia mi się :(

Polecane posty

Gość Agness1999

Spóźnia mi się okres już 8 dni a zawsze miałam jak w zegarku.. Jakieś 11 miesięcy temu miałam robiony ostatni zastrzyk antykoncepcyjny jednak potem już z nich zrezygnowałam. Cały lipiec spędziłam u siostry nad morzem, tam sypiałam z facetem przez ok. 3 tygodnie prawie codziennie i nie zawsze z prezerwatywą (moj ginekolog twierdzil, ze taki zastrzyk anty powiinno się robić co 3 miesiace ale przez ok. rok po nim i tak raczej nie można zajśc w ciążę). boję sie zrrobić test bo jeśli jednak? to co? nie mam nawet żadnego kontaktu z tym facetem, był dużo starszy (ja mam 16 lat), on był po 30stce. nie mam jego nr ani nic, znam tylko imie, moja siostra ma jego nr bo zostawał w jej pensjonacie, ale przecież jak wezmę jego nr od siostry i zadzwonię to wyjdę na jakąś desperatkę bo sam mi nie dał swojego numeru.. nie wiem co robić, jak nie dostanę jutro okresu idę do apteki po test, tak sie boję ;/

Gość gość
ryzykantka z ciebie. możesz być w ciąży.

Gość 5aiL w1th M3
Prowokacja.

Gość gość
Nie czekaj do jutra, zrób ten test już dziś, bo jak na moje oko to okresu Ty już raczej nie dostaniesz. Nie w ciągu najbliższych miesięcy. A swoją drogą byłaś bardzo nieodpowiedzialna. W końcu z jakiegoś powodu ginekolodzy zalecają robić zastrzyki hormonalne co 3 miesiące. To nie jest tak sobie odgórnie ustalone, po prostu w ciągu pierwszych 3 miesięcy te iniekcje mają wysoką skuteczność, a im więcej czasu mija od ostatniego zastrzyku, tym łatwiej o wpadkę. Przez najbliższe 10-12 miesięcy po zastrzyku utrudnione jest zajście w ciążę, co nie znaczy że jest niemożliwe i niewykonalne. Nie wypowiadam się już o tym, że przez kilka tygodni sypiałaś z praktycznie obcym facetem i- co gorsza- zdarzało Ci się to bez zabezpieczenia. Przecież nawet gdybyś miała działający zastrzyk albo brała tabletki, to on mógł mieć jakąś paskudną chorobę albo coś...

Gość Agness1999
Nie czepiajcie sie tego co zrobiłam, wiem ze to było nieodpowiedzialne.. Ale potrzebuję rady teraz, co zrobic..

Gość gość
zrób test najlepiej kup 2 roznych firm i jak wynik bedzie pozytywny to niech ci siostra da tego kolesia numer, zadzwon do niego ze musicie pogadac itp wiem ze to trudne ale powiedz mu wszystko. to jego obowiazek wiedziec o dziecku i przynajmniej przysylac pieniadze na jego wychowanie

Gość gość
16-latka biorąca zastrzyki antykoncepcyjne co 3 mies.? Prowo, żaden normalny ginekolog czegoś takiego nie zapisze. I jeszcze info, że "przez ok. rok po nim i tak raczej nie można zajśc w ciążę"? RACZEJ? Porażka. Która kobieta sypia przez dłuższy czas z facetem i nie ma do niego nawet nru telefonu?

Gość gość
dłuższy - w sensie: nie przypadkowy pojedynczy seks

Gość Agness1999
Tak się składa że ginekolog to mój dobry kolega, a poznalismy się gdy nawet jeszcze nie wiedziałam że to ginekolog. Od 1,5 roku współżyję i to raczej regularnie więc stwierdziliśmy że zastrzyki to dobry pomysł. Zrobiłam test i wynik jest negatywny a ja mimo to się niepokoję. Chyba pójdę jutro z samego rana do lekarza i zapytam

Gość Agness1999
A nr nie wzięłam bo mieszkaliśmy ze sobą drzwi w drzwi a miał to być tylko letni flirt