Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziewczyny kobiety mam pytanie do was, co to znaczy dla was opiekuńczy facet?

Polecane posty

Lobuz - powoduje emocje - kobiety zyja od emocji do emocji, dlatego lobuzom latwiej uwodzic panie, to proste;) Oczywiscie lobuz to nie to samo co idiota/alkoholik czy inny poparaniec - ale paniom sie to czsaem myli;-)

ma dbać o mnie ale znowu nie tak że w krok w krok daje mi rady nie rób tego nie rób tamtego bo możesz sobie krzywde zrobić ma byc opiekuńczy żeby mi się nic nie stało a zarazem jak mi się coś stanie to ma dbac o mnie nie zaniedbywać mnie rozpieszczać czułościami.

talinda zdefiniuj prosze "ma dbac" - co przez to rozumiesz?;-)

"Każda kobieta chciałaby mieć opiekuńczego faceta, do którego ramion mogłaby się wypłakać , gdy zleje ją mąż-łobuz." xxx myslisz dwa pojecia lobuz-a z agresorem;/ Zadna intelgentna kobieta nie zadaje sie z facetem ktory bije a tym bardziej nie poslubia takiego - te ktore to robia maja to na wlasne zyczenie. Lobuz - to rodzaj zabwy/gry a nie agresynego kryminalisty;/

myslisz dwa pojecia lobuz-a z agresorem;/ Zadna intelgentna kobieta nie zadaje sie z facetem ktory bije a tym bardziej nie poslubia takiego - te ktore to robia maja to na wlasne zyczenie. Lobuz - to rodzaj zabwy/gry a nie agresynego kryminalisty;/ xxx Byś się zdziwił.

" przystojny facet dziś myslisz dwa pojecia lobuz-a z agresorem;/ Zadna intelgentna kobieta nie zadaje sie z facetem ktory bije a tym bardziej nie poslubia takiego - te ktore to robia maja to na wlasne zyczenie. Lobuz - to rodzaj zabwy/gry a nie agresynego kryminalisty;/ xxx Byś się zdziwił. " xx a dlaczego mialabym sie zdziwic, hM? jak ktos nie rozroznia tych dwoch rzeczy to jego problem - zycie opeira sie na subtelnosciach;-)

Gość gość
opiekuńczy znaczy niemęski!

Gość gość
Opiekuńczy = frajer który będzie spełniał kobiece zachcianki i który będzie na każde skinienie.

Opiekunczy to taki ktory bedzie dbal rowniez o moje potrzeby. Dla takiego zrobie wiecej niz dla kogos przy kim nie bede mogla sie czuc kims wartosciowym. A, i jeszcze lubiacy przytulanie i troszczacy sie o moje zdrowie. :)

Gość gość
Opiekuńczy to ten bez powodzenia u kobiet

" julkakoszulkaa wczoraj Opiekunczy to taki ktory bedzie dbal rowniez o moje potrzeby" xx czyli jakie potrzeby, hm?:-) seksualne? Widzicie - prawie zadna nie potrafi zdefiniowac;-)

Gość gość
Opiekunczy to tak jak pisała fiku - dbający np o to żebym nie dźwigała ciężkich zakupów (sam z siebie, bez gadania), oddający swoja marynarkę w chłodny wieczór i obejmujący ramieniem, taki który zrobi mi herbatę gdy gorzej się poczuję albo skoczy do sklepu po cos by bylo mi lepiej, dużo jest definicji, ale opiekuńczość nie ma nic wspólnego z ciepłymi kluchami, facet moze być zarówno bardzo męski i opiekuńczy w stosunku do swojej kobiety

Gość gość
opiekuńczy to taki który nie leje za mocno w mordę

Gość gość
Dla mnie opiekuńczy facet to znaczy odpowiedzialny za swoją rodzine- partnerkę / i oczywiście musimy rozgraniczyć czy mówimy o mężach i ojcach, bo jeśli kobieta widzi odpowiedzialnego, zaradnego, mądrego ojca swoich dzieci to jest to dla niej opiekuńczy facet. Z drugiej strony mamy młodych chłopców którzy dopiero zaczynaja dorosłe życie i dla nich jeszcze przyjdzie czas odkryć co znaczy być opiekuńczym bo to jest związane z poczuciem odpowiedzialności za drugiego człowieka. Mówi sie ze "życie uczy pokory"i z wiekiem bardziej docenia sie czułość, okazanie zainteresowania swoją żona czy partnerka. Kobiety lubią być adorowane przez mężczyzn, lubią czuć ze sa ważne dla swoich partnerów, dlatego okazanie zainteresowania i "poprawienie czapki" czy "pocałunek w czoło" jak napisała fikuMikuu, będzie takim potwierdzeniem ze zależy mi na tobie, ze jesteś dla mnie ważna. Tak to jest ze my kobiety lubimy i piękne słowa i czule gesty.

Gość gość
Kobiety dopóki nie mają same dzieci lecą na macho a opiekuńczy facet to dla nich ciepła klucha. Tylko dzieciata dobrze odbiera opiekuńczych mężczyzn i chłopaków. Wiem to po sobie. młody, kawaler opiekuńczy, zajmuje się dziećmi nie moimi a tylko albo stare po 30, dzieciate albo dziewczynki do 12 roku życia się mną interesują a takie, które potencjalnie chcę czyli 16-25 to tylko na macho lecą a mnie olewają.

" gość dziś Opiekunczy to tak jak pisała fiku - dbający np o to żebym nie dźwigała ciężkich zakupów (sam z siebie, bez gadania), " xxx ale kto w dzisiejszych czasach w ogole taszczy zakupy, hm?;-) xx "oddający swoja marynarkę w chłodny wieczór i obejmujący ramieniem, taki który zrobi mi herbatę gdy gorzej się poczuję albo skoczy do sklepu po cos by bylo mi lepiej, dużo jest definicji, ale opiekuńczość nie ma nic wspólnego z ciepłymi kluchami, facet moze być zarówno bardzo męski i opiekuńczy w stosunku do swojej kobiety" xx zrobic herbate to przejaw opiekunczosci - u mnie w domu zawsze gotuje mezczyzna i jak w tym kontekscie postrzegac herbate?;-) ;-) a drobne przyslugi moim zdaniem obowiazuja dwie strony xx

"Dla mnie opiekuńczy facet to znaczy odpowiedzialny za swoją rodzine- partnerkę / " xx co to znaczy odpowiedzialny za swoja partnerke (bo za wspolne potmostwo to wiadomo - opieka)? xx "Kobiety lubią być adorowane przez mężczyzn, lubią czuć ze sa ważne dla swoich partnerów, dlatego okazanie zainteresowania i "poprawienie czapki" czy "pocałunek w czoło" jak napisała fikuMikuu, będzie takim potwierdzeniem ze zależy mi na tobie, ze jesteś dla mnie ważna. Tak to jest ze my kobiety lubimy i piękne słowa i czule gesty." xx to czuly to znaczy adorujacy?;-) Jestem kobieta i jasne czulosc czloscia ale szukania potwoerdzenie w slowach ze mu zalezy (skoro wczesniej powiedzial ze zalezy) to nie dla mnie;-)

"Kobiety dopóki nie mają same dzieci lecą na macho a opiekuńczy facet to dla nich ciepła klucha" xx nie wiadomo tez czym jest macho;-) Nie kazda kobieta poza tym ma dzieci - a dobor partnera to kolejna sprawa, generalizujesz i popleniasz bledy w tej generalizacji;/

Gość gość
Mój mąż jest opiekuńczy, ale nie narzuca się z ty. Na czym to polega? Nie potrafię zdefiniować, ale podam przykłady: Czasem informuję go, że wrócę później, bo po pracy chcę zajechać do mamy, troszkę jej posprzątać, pogadać (autobusem, bo mamy tylko jeden samochód). To pyta "przyjechać może po ciebie? O której? Jesteśmy np. na chrzcinach, gdzie "słodkości" są na osobnym stoliku. Idąc po jakieś ciasto dla siebie pyta: tobie przynieść sernik czy kawałek tortu? Zdejmuje mój płaszcz z wieszaka i przytrzymuje, bym go włożyła, mimo, że przecież jak go nie ma potrafię się sama ubrać. ;) To, że skoczy do apteki, gdy wrócę od lekarza z receptą jest chyba oczywiste? te przykłady mogłabym podawać w nieskończoność, ale nie o to tu chodzi.

Gość gość
Opiekuńczy to tez troskliwy, empatyczny, dbający o kobietę, rodzinę. Co nie umniejsza faktu, że kobieta powinna też być troskliwa, empatyczna, dbająca o męzczyznę. W normalnym, zdrowo funkcjonującym związku tak jest, że partnerzy, małżonkowie pomagają sobie wzajemnie, troszczą się o siebie.