Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

DominikaM008

Ślub kościelny, szybkie terminy

Polecane posty

Witam. Jestem w 4 msc-u ciąży i postanowiłam z narzeczonym wziąć ślub przed narodzinami dzieciątka. Nie interesuje nas ślub w naszej parafii. Dlatego zwracam się z zapytaniem czy wiecie coś może na temat dostępnych szybkich terminów w kościołach w Warszawie, chyba że jest to kwestia indywidualnego dogadania się z proboszczem i ofiarą z tym związaną. Jeżeli tak to może w którym kościele są szanse na bezproblemowe i szybkie załatwienie ślubu. Chciałam też zaznaczyć że będzie to cichy ślub bez wesela tzn. my + świadkowie + rodzice, po kolacja w restauracji. Pozdrawiam

Gość gość
Wprawdzie nie jestem z Warszawy, ale z Krakowa, w zeszłym roku byłam na ślubie organizowanym właśnie tak ekspresowo, zmiana terminu i dziewczyna w niespełna 2 mce znalazła w atrakcyjnym kościele termin w środku sezonu. Udało się też ze zmianą terminu na sali bo akurat ktoś odwoływal więc nawet sali nowej nie szukała. Także głowa do góry, to nie jest nic niespotykanego, zakładam że w Warszawie również kościołów multum.

Gość gość
I dodam że obyło się to bez żadnego przekonywania księdza kopertą, po prostu termin był wolny a za ślub życzył sobie "co łaska", bez żadnego "ale nie mniej niż..."/