Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lawlii

Czy to normalne u noworodka

Polecane posty

Gość gość
Bo mi odeslalo nie wiedziec czemu ze taki adres nie istnieje ;/ nie wiem wyslalam jeszcze raz

Gość gość
Bardzo ruchliwe ten Twoj maluszek. Moja córka robiła to całkiem inaczej, bardziej wyrzucala rączki na boki. Moja uwagę przykuly zwłaszcza ruchy z 15 i 33 sekundy. Trochę podobne do westa, to fakt. A zawsze płacze przy tych wyrzutach? Dla świętego spokoju - udaj się z nim do neurologa choćby prywatnie, a póki co, to się nie martw. Może po prostu ma tak jak moja córka. Skoro jest taki niespokojny to ewidentnie cos mu Dołęga, a niekoniecznie jest to padaczka. Może sprobuj np z mlekiem dla alergików, probiotykiem, sab Simple na kolki.

Gość gość
Odeslalam filmik z moja corka

Gość gość
Dzięki obejrzę jak będę na kompie. Strasznie się boję szczególnie że nie mam jak rozwiać wątpliwości póki co

Gość gość
Nie ma w pobliżu prywatnego neurologa? U nas koszt wizyty to 100 zł, a spokoj bezcenny. Wypisalam 3 pierwsze wyrzuty, dalej na filmiku tez są jakieś. Ale wszystkie wyglądają podobnie.

Gość gość
Tu autorka. W moim mieście jest ale nie mogę się dodzwonić nie jestem też pewna czy nadal przyjmuje. Dzwoniłam do lekarza z miasta obok i też cisza jutro od nowa będę wydzwaniać. To nie kwestia kasy. U nas zlikwidowali poradnie w ogóle neurilogiczna dla dzieci. Dzięki Ci że się odezwalas

Gość gość
Obejrzalam.. gdyby moje dziecko sie tak ruszalo jak Pani... w zyciu bym sie nie martwila... Dziekuje za odzew i checc pomocy. Mam nadzieje ze sie do kogos dodzwonie jutro:(

Gość gość
Nawiasem mowiac sliczna ma pani coreczke. :)

Gość gość
U nas te odruchy występowały zwykle gdy córka spala, wybudzaly ja co kilka minut. Martwiłam się ponieważ występowały niezależnie od jakiegoś dźwięku - a moro jest zwykle odpowiedzia na hałas bądź inna zaskakująca sytuacje. U nas okazało się ze to były mioklonie przysenne . Wkrótce potem minęły. Choć do teraz córka bardzo niespokojne śpi i mimo, że ma 3 lata budzi się 2-3 razy w nocy na kilka sekund. Syn nie ma takich odruchow ale tez wstaje co chwile, a w dzień niemal nie śpi. Właśnie teraz uznal, że jest wysłany i nie ma siły by go ponownie ululac - ma pol roczku. Jak próbuje położyć to beczy jakby go ze skory obdzierali. Oglądałam kilka razy filmik - myślę, że to nie jest west, tam jednak te ruchy mimo wszystko są wydajniejsze.

Gość gość
sama siebie pocieszam, ale jest jeszcze cos takiego jak zespol Sandifera i to by pasowalo bo maly ma spory problem z ulewaniem.. do tego te jego odglosy z gardla. Poki co uruchomilam wszelkie kontakty, kolezanki podaly mi namiary na dobrych pediatrow, moze mi sie uda skontaktowac z ktoryms z neurologow, zobaczymy

Gość gość
Tez czytałam o tym zespole. Moja mala tez ulewala i charczała. Ale to była ponoć sapka :)

Gość gość
jest nadzieja, jutro mamy miec wizyte u pediatry, ktora pracuje na oddziale noworodkow. pokazalam jej filmik to stwierdzila ze to klasyczna kolka.. oby to byla prawda.. :)

Gość gość
Autorko spróbuj sie przemóc i przeczytać tą książkę, bo tam masz dużo odpowiedzi na twoje pytania. A co do budzenia sie noworodka w czasie odkładania do łóżeczka to jest standardowy instynkt z ery kamienia łupanego. Dziecko podświadomie boi się że odłożenie do łóżeczka jest równoznaczne z porzuceniem dlatego włącza mu się instynkt czuwania (w epoce kamienia było duże zagrożenie życia) dlatego najbezpieczniej się czuje w bliskości z matką i wtedy też podświadomie czuje że może sie wyluzować i sobie pozwolić na drzemkę

Gość gość
Dzieki , tak, czytam ja juz w miare mozliwosci. Maluszek z powrotem przyzwyczaja sie do spania w lozeczku, niepokoja mnie najbardziej te ruchy, ktore wykonuje, sle mam nadzieje, ze bd ok. pozdrawiam serdecznie

Gość gość
Witam tu autorka.. Byliśmy na konsultacji z neonatologiem, pani doktor powiedziała nam dużo cennych rzeczy, sporo zachowań małego to norma i jego uroda, reszta to kolki, które go męczą przez większość dnia. Mamy spróbować zmiany mleka na antykolkowe i stosować preparaty na dolegkiwosci brzuszka. Teraz dopiero na zimno doszło do mnie że ruchy synka faktycznie praktycznie w ogóle nie przypominają tych przy zespole Westa. Nie wiem Jak mogłam sobie wkręcać. Lekarka powiedziała oglądając malucha, że absolutnie występują inne ruchy przy tej chorobie. Do tego małemu jest ciężko bo w krótko czasie sporo przytył. Także jestem uspokojona. Maluszek drzemie sporo w dzień bądź śpi krótko ale wieczorami zasypia kolo22 j śpi w nocy budząc się co 3 czasem 4 godziny na karmienie