Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mój wróg ma być moją rodziną

Polecane posty

Gość gość

Sytuacja wygląda tak. Mam od dwóch lata chłopaka, którego bardzo kocham. Dziewczyna jego kuzyna kiedyś zalecała się do mojego chłopaka i była w nim bardzo zakochana ale on dał jej kosza więc kiedy zaczęłam chodzić z moim chłopakiem to chciała mnie zniechęcić do niego i mówiła że i tak mnie zostawi bo to d****arz... chciała się zemścić na nim a robiła to nie raz moim kosztem, przez to moje zaufanie do niego się powoli ograniczało. Teraz po dwóch latach zaszła w nieoczekiwanie zaszła w ciąże z kuzynem mojego chłopaka więc zostanie w rodzinie.. a ja? Nie chce mieć tej szmaty w rodzinie. Wiem, że to głupie ale po prostu nienawidzę jej bo cały czas próbuje poderwać mi chłopaka i patrzy się w niego jak w obrazek w dodatku chce go mieć za ojca chrzestnego.. Moja psychika tego nie wytrzyma. Nie chce mieć po prostu nic z nią wspólnego a jeżeli będę z moim chłopakiem to nie będę miała wyjścia.. Nie wiem co robić :( Strasznie mi z tym źle.. czy poświęcić swój związek? too troche głupie.. ale znów nie wyobrażam pić sobie z nią kawki przy rodzinnym stole. Co robić? Proszę o porady.

Gość gość
Pff ja z ojcem nie gadam a ty chcesz z zona kuzyna swojego chłopaka na siłe kontakt utrzymywać bo rodzina? xDD śmiechłem

Gość gość
po pierwsze, ta dziewczyna nie będzie twoją rodziną, bo nawet ślubu nie masz z tym chłopakiem i niekoniecznie będziesz miała. Po drugie, oni mogą się rozstać za rok-dwa. Po trzecie, chyba nie jesteś pewna swojego faceta skoro wściekasz się że jakaś dziunia coś próbuje. A co do chrzestnego, to nie ma bliższej rodziny?

Gość gość
dziewczyna nie będzie twoją rodziną, bo nawet ślubu nie masz z tym chłopakiem i niekoniecznie będziesz miała - dokładnie. na chwilę obecną to Ty nie zaliczasz się do ich rodziny. to po pierwsze. po drugie, Twoje chcenie nie ma tu nic do rzeczy. to wybór kuzyna czy chce z nią być czy nie. ona może mówić, że nie chce Ciebie w rodzinie i co? obie macie tyle samo do gadania

Gość gość
Moi drodzy. Ja wiem że nie jestem na razie w rodzinie ale planujemy niedługo ją założyć z moim chłopakiem. Ja jestem po prostu taką osobą, która zrobi wszystko za swoją rodzinę a w końcu oni niedługo mają się nią stać. Nie chce mieć takich spięć a nie da się z nią dogadać.

Gość gość
a kto Ci każe z nią gadać? jak będą jakieś rodzinne spotkania to siedź przy swoim facecie i uroczo się uśmiechaj. jeśli jest tak jak mówisz to nic jej tak nie będzie wkurzało jak wasze szczęście. a Ty zachowasz klasę. a co Twój chłopak na tę propozycję bycia chrzestnym?

Gość gość
Autorko a twój chłopak wie jaka ona jest jeśli tak to co do chrzestnego porozmawiaj z nim co czujesz. My ci nie bardzo pomożemy co mamy ją z rodziny wykląć czy jak. Ja też mam w rodzinie kilka osób wrednych których nie trawie ale z mężem subtelnie je omijamy. Bycie chrzestnym odpada i spokój.

Gość gość
On wie jaka jest ale mimo to bardzo się cieszy że będzie chrzestnym..