Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Posyłam dziecko do żłobka od września....

Polecane posty

Gość gość
W Wawie niania to min 2 tys. Ale wątpię, żeby to wawa była, bo tu i zarobki są dużo wyższe. Z drugiej strony ja bym nie mogła mieć zaufania do osoby, która bierze tylko 5zł za godz, nawet jakbym mieszkała w małym miasteczku.

Gość gość
Niania za 5 zł? Jakaś menelka chyba :D

u mnie żłobka nie ma i nie mam takich problemów :)

Gość gość
Wszystko zalezy od opiekunek ktore tam pracuja. Ja poslalam core jak miala 18 Miesiecy. Masakra. Nie dawali jej jesc 7 godzin jak przychodzila do domu dopiero jadla. Jak sie pytalam dlaczego. To okazalo sie ze sobie to wymyslilam. Dziecko plakalo. 4 opiekunki na 20 dzieci i nie dawaly rady. Wypisalam ja. Wynajelam opiekunke i jest ok. Nie spiesze sie juz tak bardzo do przedszkola. Kazde dziecko jest inne... Szkoda tylko ze nie powiedzieli mi prawdy. Nie zastanawialabym sie co jest nie tak. I oczywiscie zapalenie oskrzeli po tygodniu bo naokrago wietrzyli pokoje... Mam nadzieje ze u Ciebie bedzie ok. Mam wrazenie ze to ja jestem jakas przewrazliwiona.

Gość gość
a mi sie wydaje ze zlobki to albo ostateczne wyjscie w niektorych przypadkach a w pozostalych niestety wygoda rodzicow :)

Gość gość
Gość 15:24 to dopiero dowalił :) Jasne, mąż niech tyra 24/h, zero życia rodzinnego. Dla mnie NIANIA TO OSTATECZNOSC. W życiu nie zostawiłabym dziecka sam na sam z obcą kobietą. Nie chciałam nawet babć do opieki nad dzieckiem. Dziecko 15 miesięczne to najlepiej dać do żłobka, tylko sprawdzonego. W państwowym żłobku masz wykwalifikowaną kadrę, dzieci mają fajne zajęcia, występy, dużo korzystają i się lepiej rozwijają. Poza tym uczą się przebywać w grupie, radzić sobie w różnych sytuacjach. Łatwiej będzie mu w przedszkolu. Autorko - nie słuchaj bzdur, Twojej dziecko tylko skorzysta, żadna krzywda mu się nie stanie. Bądź tylko dzielna na początku przyszłego rozstaniu. Większość dzieci płacze a potem biegną z uśmiechem na buzi.

Gość gość
złobki przedszkola to swietna sprawa dla rodziców i dziecka, wszyscy mają oddech... Zadna babcia i niania nie dadzą dziecko tego - co dadza inne dzieci- to praWDZIWA LEKCJA ZYCIA. Tylko te choroby... dla mnie to jedyne przeciwskzanie

Gość gość
Jakoś bardziej cenię sobie praktyczne doświadczenia od tej Twojej teorii. I dziecko nie potrzebuje matki do 3 roku życia przez 24 h na dobę, ale potrzebuje matki szczęśliwej (a wiele matek jest szczęśliwszych, gdy pracują) i o dziwo potrzebuje też ojca. Ojca, który jest a nie który tylko zarabia. Xxxxxxxx Djak dla mnie 100 % racji

Gość gość
Moj synek po żłobku dużo nie chorował - w przedszkolu w ciągu roku chory był tylko RAZ

Gość gość
Moje dziecko poszło do żłobka po ukończeniu roku - nie żałuję, mała na początku swoje odchorowała, ale dość szybko jej przeszło, jest bardzo towarzyska, lubi żłobek, inne dzieci, zajęcia i panie. Do pracy wróciłam bo chciałam, a nie bo musiałam, już w ciąży wiedziałam, że po max roku wracam do pracy (o ile coś by nie wyskoczyło, na szczęście wszystko w porządku). Z drugim dzieckiem w przyszłości zamierzam zrobić tak samo. Nie ufam opiekunkom.