Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem z imieniem

Polecane posty

Gość gość

mój problem jest dość dziwny.... uważam wiele imion za ładne ale żadno nie na tyle żeby dać je własnemu dziecku. A imie musi jakieś być. Wybrać jakie kolwiek? Czy ktoś miał podobny problem? Czuje się jak dziwak z tego powodu

Mam dwie dziewczynki, pierwsza ma na imie Amelia, dalam jej tak na imie, bo zawsze o tym marzeylam, jako nastolatka obejrzalam film Amelia, w ktorym pokochalam podklad muzyczny francuzkiego kompozytora i nadal go czesto slucham i uwielbiam, od tamtej pory marzylam, zeby dac dziecku na imie wlasnie Amelia. przy drugiej corce wybor byl trudniejszy, mialam tak jak Ty, podobalo mi sie nic, lub zbyt wiele imion na raz, nie moglam sie zdecydowac, dodatkowo mieszkam w uk na stale, wiec chcialam jakies imie ktore nie bedzie typowo polskie, ale tez takie zeby babcie nie mialy problemu wymowic, i zeby w pl sie nie smiali, ze jak sie przeprowadzilam to teraz jakas cwana czy cos. Wybralam wiec imie Lily (Lilia). podobalo mi sie ono, ale przekonalo mnie najbardziej jego znaczenie, a wierze ze znaczenia imion sa trafne co do pozniejszego charakteru. Zmierzam do tego, ze imie, ktore chcesz nadac dziecku powinno cos dla Ciebie znaczyc, lub sprobuj poszukac znaczen kilku wybranych imion i sama zobaczysz, ze wybor stanie sie latwiejszy. Zaloze sie, ze nie jestes pierwsza, ktora ma taki problem

Gość gość
nie myślałam o tym z tej strony...