Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak radzicie sobie z upalami

Polecane posty

Gość gość

pytanie do osob ktore upal dotyczy czynnie tzn. tych ktore w domu ani w pracy nie maja klimatyzacji. mam 30 lat, nie mam stwierdzonych zadnych chorob, jestem szczupla a mimo to upal mnie wykończa. nie mam sily na nic, po powrocie do domu najchetniej bym lezala, duszno mi. tak do 26-30*C jest ok ale podczas upalow ponad 40 stopni ledwo zyje, a wy?

Gość gość
jak narazie to nie było upałow ponad 40 stopni. Więc nie siej herezji

Gość gość
Poce sie intensywnie ale mam 55 lat daje rady na rowerku smigam to troche chlodzi ogolnie da sie zyc ale cza sie ruszac. Pozatym dobrze jadam 2 pelne dania w tym miecho mam sile:-)

Gość uterka33
Powiem Ci,że mnie też. Tak samo jak Ty czuję się bardzo średnio... I najgorsze jest to,że patrzyłam na prognozę pogody to wiecie,ze tak będzie prawdopodobnie do konca sierpnia? A przynajmniej jeszcze przez dwa tygodnie? Najchętniej to wskoczyłabym do jakiegoś basenu z zimną wodą. Jakbym ten basen miała... Jak na razie to pochłaniam dziennie z 3 litry wody mineralnej.Sprawiłam sobie jeszcze przed tymi upałami specjalny dystrybutor z zimną wodą ( możecie sobie o tym poczytać: http://wodawdomuiwbiurze.org.pl/ - nie jest to rozwiązanie tylko dla biur) to przynajmniej to mi się udało :P

Gość gość
mieszkam w nudnym DE tu nie ma upałów ba! nawet a miare ładnej pogody od wczoraj leje a jak nie leje to niebo zachmurzone i duchota w duszy z takim latem

Gość gość
u mnie na sloncu wkazywal 47. do temepatury podawanej w prognozach nalezy doliczyc okolo 12*C bo tam jest temperatura w ciemiu podawana. 36+12=48. a niestety droge do pracy i z pracy mam nasloneczniona.

Gość gość
to jestes idiotką dokładnie temperaturę podają w cieniu. A piszesz o mieszkaniu i biurze. Chyba tam nie masz słonca. Własnie dlatego podaje się temoeraturę w cieniu bo gdyby było inaczej to co drugi idiota miałby 60 stopni na parapecie w kuchni. A po drugie nikomu nie dogodzisz. W lutym marudzicie że zimno i kiedy będzie lato. W maju i w czetwcu że nie ma słonca i co to za lato. Teraz za gorąco. Masakra!!!

Gość gość
ja uwielbiam piękne ciepłe lato słońce upały baaardzo ale niestety w DE rzadko kiedy jest ładna pogoda przynajmniej tu gdzie mieszkam

Gość gość
Ja bardzo dobrze. Właśnie pakuję walizkę i jadę na wakacje nad morzem:) Niedawno szukałam dobrego i taniego (choć wiem, że to rzadko idzie w parze  noclegu w miejscowości Kołobrzeg, Znalazłam fajną stronkę http://otonoc.pl/noclegi-Ko%B3obrzeg  z zaskakująco dużą ilością noclegów w Polsce i fajną usługą - lokalizacja najbliższego noclegu w miejscowości. Takie coś widziałam tylko na booking ale booking znowu ma dużo mniej hoteli niż ta http://otonoc.pl

Gość gość
Ja zmieniłam system pracy na południowy. Zamykam biznes w południe jadę popływać i otwieram spowrotem o 16. Widać już efekty, ujędrniło mi się ciało. Ćwiczenia, rower i bieganie przez kilka miesięcy nie dały mi tego co 2 tygodnie pływania w cudownej, ciepłej, słodkiej wodzie, z której aż się nie chce wychodzić.