Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaDawidka

Co jecie w takie upały?

Polecane posty

Gość mamaDawidka

Gotowanie podnosi w domu temp. że już w ogóle trudno wytrzymać. My mamy sałatkę grecką, a tak to kanapki, ogórek, pomidor. Co na obiad proponujecie? Albo na kolację? Żeby nie trzeba było długo gotować a najlepiej w ogóle :)

Gość gość
nie jecie nic? :D

Gość gość
normalnie gotuje,mam w domu klime

Gość gość
Ja właśnie obiadów często nie jem... Jeśli już to jakieś szybkie dania, mam gołąbki, pierogi, krotkiety.

Gość gość
Fajne pytanie, bo ja tez jestem ciekawa? W taki upał, to się nie chce jeść- warzywa, sałatki, a nie mięso.

Gość gość
wczoraj na obiad jadłam kromke ciemnego wieloziarnistego chleba z dżemem swojskim z czarnej porzeczki i popijałam barszczem białym :D

Gość gość
arbuza na okrągło!

Gość gość
Moje dziecko (3 lata) mimo upałów zjada z apetytem pełny obiad więc gotuję... Dziś pomidorowa z ryżem a na drugie polędwiczka wieprzowa z pieczarkami, ziemniaki i kefir...Nie wiem gdzie ten dzieciak mieści to jedzenie, wpylila cała porcję a jest chuda jak patyk...

Gość gość
Pizza z trzema serami i tunczukiem' na wynos, rogal z szynką, sorbet.

Gość gość
Pizza albo borówki z śmietaną

Gość gość jjnb
Ja dziś zjadłam na śniadanie banana i popiłam maślanką, potem pojemnik borówek a na obiad zamówiłyśmy sobie z koleżanką z pracy pizzę hawajską i popiłyśmy bezalkoholową, zimną Warką :D a co! Kolację za to zjadłam u mamy, zaprosiła nas na placki ziemniaczane, dałam radę dwa z gulaszem i dwa z cukrem. Trochę za ciężko na noc ale to było o 18 no i sporadycznie mam okazję jeść takie kolację. Objadłam się dzisiaj :)

Gość gość
Ja jadłam naleśniki w stołówce u mojego męża w pracy :P

Gość gość
Fasolka szparagowa Kalafior Ziemniaki z koperkiem i maslanka Kompot z wisni z kluseczami( na zimno ) Makaron ze smietana i cynamonem Pierogi z serem lub owocami ( z pierogarni) na to zimna maslanka lub jogurt

Gość gość
No i gdzie te nasze wspaniałe domowe gospodynie? Ktore to bawią sie z dzieckiem na dywanie, chodzą na długie spacery i gotują dwudaniowy obiad mając do tego wysprzątany cały dom? Te ktore to uważają ze samo sie gotuje?

Gość gość
Pytanie bylo odnosnie upalow,wiec co sie czepiasz ? Chyba na glowe musialabum upasc ,zeby gotowac SIĘ !!!w kuchni,wiec dania na szybko,wlasnie kalafior,ziemniaki ,maslanka,zupa tzw.kompotowa itp.nie bede sie powtarzac

Gość gość
ja kupuje gotowce. Dobre jedzonko w cenie 27 zł za kilogram. Biorę samo mięcho. Surówkę w supermarkecie bo wychodzi taniej niż tam gdzie mięso. Miałam ostatnio karkówkę, dokupiłam pyzy i obiad jak się patrzy :)

Gość gość
ja jem g****o z chrzanem

Gość gość
Coz, poziom matek z Kafe jest przerażający (to do wpisu wyżej). Czy w temacie o obiadach gotujących sie samych i o tym która kwoka lepiej sobie radzi (jak któraś przyzna ze cieżko to zaraz zwala sie tabun rozwścieczonych matron) była mowa o porach roku? Żadna nie rozgraniczała tego czy to wiosna/lato/jesień/zima-każda uważała ze obiadki to podstawa i same pożywne. Jednak brak głosów w tematach takich jak ten-dziwne... Jedna poczuła sie wywołana do tablicy pewnie na tamtym temacie miała wiele do powiedzenia :P Pogdakaj jeszcze :P

Gość gość
Jemy to, co się robi szybko i wymaga jak najmniej stania przy garach. Np. wczoraj na obiad była cukinia zapiekana w skorupce z bułki tartej i parmezanu, plus sos jogurtowy. Na kolację sałatka caprese z bagietką. Dziś na obiad kuskus, stek, sałata z winegretem, na kolację fasolka plus pieczone sardynki. Jutro na obiad jakaś sałatka makaronowa, a na kolację chyba omlet z warzywami.

Gość gość
- Leczo z kaszą jaglaną - Warzywa na parze np. Kalafior, fasolka szparagowa, ziemniaki z koperkiem, marchewka i kefir lub jogurt naturalny - Placki ziemniaczane z cukinią z sosem jogurtowym - Ziemniaki, jajko sadzone i kefir i mizeria - ryba na parze z warzywami - warzywa z woka + makaron lub ryż - omlet z cukinią i żóltym serem - koktajl truskawkowo- bananowy z płatkami owsianymi szybko, zdrowo i smacznie.

Gość gość
Ja wczoraj i przedwczoraj zupa pomidorowa bez miesa-wloszczyzny dużo mlodej, pomidory z kartonika, kasza jeczmienna i makaron literki :p wczoraj mi było tak goraco że myslalam że umrę a dziś spoko więc ziemniaki z koprem, mielone z szynki i mizeria z jogurtem

Gość gość
Normalnie: ziemniaki z kefirem i jajem sadzonym, kotlety mielone z mizerią i ziemniakami, zupy jarzynowe, kurczaka pieczonego z sałatą, tartę z cukinią i serem feta, dość często ostatnio leczo z kiełbaską, makarony z warzywami albo z mięsnymi sosami. Zrezygnowałam tylko z pierogów, naleśników i placków ziemniaczanych, bo nie chce mi się stać przy stolnicy albo patelni tak długo.

Gość gość
W taki upał nie gotuje w ogóle. Wole pójść gdzieś do restauracji. Ostatnie dni spędziłam w Nowym Sączu i tam chodziłam do restauracji Mekong na pyszne orientalne jedzenie. To dla mnie najlepsze wyjście

Gość gość
jonderka bycze w białym sosie

Gość gość
Narobiłyście kobity ochoty mi na wszystkie dania bo właśnie z pracy wróciłam, popijam sobie zimną zupę dyniową:)

Gość gość
Mi jak się niechce gotować to wyskakujemy z domku z mężem do naszej ulubionej restauracyjki w Gdańsku http://www.tawernalukullus.pl/ i coś pałaszujemy bo mają tu same pyszności.