Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Ciąża bliźniacza,zagrożona (krwiak na macicy) u kobiety po wielu poronieniach

Polecane posty

Gość gość

Witajcie Jestem 28 letnią kobietą po 4 poronieniach. Dosłownie 1,5 miesiąca temu, ustalono że mam celiakie i trąbofilię o których nie wiedziałam. Prawdopodobnie to właśnie przyczyny poronień. Moja ginekolog zalecila zażywanie codziennie Aspiryny Cardio 100 (na krew),kwas foliowy 15mg. Teraz od niedawna jestem juz w 5 ciąży - bliźniaczej jak się okazało. Zalecila dalsze branie leków +3 x dziennie Duphaston, 2x Vigantoletten, 2x Relanium i raz dziennie zastrzyk w brzuch Clexane (aspiryna I Clexane ze względu na problem z krwią - Trąbofili)Moja.Pani dr.powiedziała że mam niestety sporego krwiaka na macicy.. Z tego wszystkiego, z nerwów i przejęcia, nawet nie zapytalam jak dużego :(Plamie od samego początku, ale to właśnie przez krwiaka. Dostałam zalecenie leżenia (obojętnie w jakiej pozycji póki co) plackiem. No ale wiadomo, muszę wstać by zjeść, ugotować, kupić odpowiednie produkty ze względu na celiakie. Jakby nie patrzeć większość czasu leżę i staram nie robić się nic.. Nie ukrywam że się martwię. 4 poronienia, i teraz ciąża bliźniacza - los na loterii.. Strasznie się boję. Niby wygląda to teraz ok, leki pomagają.. Ale ten krwiak... Ehhh.. Choć wydaje się że plamie co raz mniej..

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować