Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie jest prawdopodobieństwo ciąży ?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam 17 lat i jestem dziewczyną. Mam bardzo ważne pytanie. Jakie jest prawdopodobieństwo, że jestem w ciąży ? Moje miesiączki są regularne, cykl zawsze trwa 28 dni. Zdarzają się od czasu do czasu małe przesunięcia, ale co najwyżej jeden dzień. Ostatnią miesiączkę miałam 31 lipca, a 8 sierpnia kochałam się z chłopakiem i koniec nastąpił we mnie. Proszę o pomoc, bo ta niepewność mnie wykończy. Nie zamierzam usuwać dziecka, ale chcę wiedzieć, czego mogę się spodziewać

Gość gość
Jak się ru/piesz to zaciążasz.W tym wieku ciąża jest dobra

Gość gość
czemu nie wzielas pigulki po stosunku ?

Gość gość
8 sierpień to był jeszcze Twój dzień niepłodny. Szanse na ciąże nie są duże, ale nie są też zerowe. Seks bez zabezpieczenia może skończyć się ciążą. Nie wydaje mi się jednak żebyś była w ciąży. 25 sierpnia możesz zrobić sobie test beta hcg w laboratorium i wynik będzie już wiarygodny i będziesz wiedziała, czy ciążą jest, czy jej nie ma. Najlepiej zrób test ciążowy w laboratorium one są wiarygodniejsze, bo te z apteki nie koniecznie muszą wykryć wczesną ciążę. Trzymaj się cieplutko i stresuj się.

Gość gość
Dziękuję za odpowiedź. A dla ciekawych chciałam dodać, że mam tego samego chłopaka od prawie 3 lat... Pigułek żadnych nie biorę, bo uważam, że można inaczej sobie radzić. Współżyjemy od prawie 2 lat i nigdy nie zdarzyła nam się taka sytuacja. Cóż, mam nadzieję, że to jednak fałszywy alarm tym razem, ale jeśli okaże się, że jednak jestem w ciąży, to jakoś damy radę. Nikt za nas odpowiedzialności za dziecko nie weźmie. :)