Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ryzyko ciąży

Polecane posty

Gość gość

Witam. Ostatnio przeżyłem z dziewczyną pierwszy raz. Były to jej dni nieplodne(2 dni przed okresem) zażywa ona tabletki antykoncepcyjne ( w ramach leczenia). Uzywalismy także prezerwatywy i ani ja ani ona nie skończylismy. Dodam że nie wytwarzam także prawie wgl śluzu. Przed założeniem prezerwatywy ona dotykała mnie a potem prezerwatywy(już założonej). Wiem doskonale że to głupie żeby się w takiej sytuacji martwić skoro jest tyle zabezpieczeń ale spóźnia jej się okres dzien i ona martwi się strasznie a ja już nie wiem jak ją uspokajac i sam też przez jej panikę się martwie strasznie. Mowie jej że to przez stres ona mówi że wie ale i tak się martwi. Czy faktycznie w tej sytuacji nie ma żadnego niebezpieczeństwa? Sam wpadam w paranoje... Z góry dziekuje za pomoc i rady.

Gość gość
Musielibyście mieć naprawdę dużego pecha, żeby była z tego ciąża. Dziewczyna przede wszystkim musi się uspokoić, bo stres dodatkowo opóźnia miesiączkę. Poza tym to nie jest jeszcze nic złego jak miesiączka spóźnia się dzień, czy dwa to jest normalne :) Głowy do góry i nie stresujcie się :)

Gość gość
"Były to jej dni nieplodne(2 dni przed okresem) zażywa ona tabletki antykoncepcyjne ( w ramach leczenia)." Oboje powinniście się dokształcić w kwestii działania tabletek antykoncpecyjnych. Podczas ich stosowania wszystkie dni są niepłodne. Tabletki zahamowują owulację i dni płodne nie występują. Podczas stosowania tabletek antykoncepcyjnych krwawienie z odstawienia powinno wystąpić w trakcie 7-dniowej przerwy tudzież w trakcie 4- lub 7-dniowego okresu przyjmowania tabletek placebo (w zależności od rodzaju tabletek), a nie w konkretnym dniu. Zgodnie z tym co JEST NAPISANE W ULOTCE krwawienie z odstawienia może się tak po prostu nie pojawić. Jeśli przyjmowało się tabletki prawidłowo to należy normalnie rozpocząć przyjmowania tabletek z kolejnego opakowania. Dla uspokojenia można zrobić wcześniej test ciążowy. Niech dziewczynie nie przyjdzie do głowy odstawienie tabletek jeśli stosunek miał miejsce tuż przed tym krwawieniem, które według niej się spóźnia. I zastanów się czy dziewczyna na pewno dojrzała do seksu.