Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Depresja w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 20 tyg ciąży i od wczoraj mam mega depresję. Zaczęło się od tego jak usłyszałam, że jedna osoba powiedziała, że "powinno mi się ukrócić jedzenie bo tak jak ja teraz to ona wyglądała w 8 miesiącu ciąży". Fakt, przytyłam 10 kg, nigdy szczupła nie byłam i od zawsze miałam tendencje do tycia. Od wczoraj non stop płaczę, nawet nie potrafię tego powstrzymać. Czuję się beznadziejna, brzydka, gruba, nie chcę żeby moje dziecko miało taką matkę... W ogole nie wiem czy jeszcze chce mieć to dziecko... Długo się o nie starałam, wiele łez wylałam, jak nie mogłam zajść, a teraz... Naprawdę nie potrafię się cieszyc...

Gość gość
Postaraj się poronić ciążę. Zacznij głodówkę i rób codziennie przysiady.

Gość gość
Nie histeryzuj. 90% kobiet po ciazy jest szczuplejsze niz przed. Szybko schidniesz.

Gość Alicja aaaaaaa1
Olej to co ktos mowi, odchudzisz sie po ciazy a teraz ciesz sie tym dzieckiem. Dlugo sie o nie staralas wiec nie daj sobie komus zepsoc radosci z wyczekanej ciazy. Ja jestem w 7 miesiacu, tez sporo juz przytylam ale staralismy sie o to dziecko 6 lat i mam w nosie co ktos mysli i uwaza. Teraz najwazniejszy maluch a po porodzie i pologu ruszam z cwiczeniami. Serio dziewczyno nie warto, i nie wierzy ze juz nie chcesz tego dziecka bo przytylas.. A ten ktos jest totalnym debilem mowiac cos takiego.. Olej go/ ja

Gość gość
Jedyne co ci mogę powiedzieć to to że nie rozumiem tego i tyle, dla mnie to co piszesz jest bardzo niedojrzałe. Ja przed ciążą zakładałam, że jeśli chce mieć dziecko, to przyjmuje wszystko ! Możliwość przytycia i 30 kg bo nigdy nie wiadomo jak organizm zareaguje na ciąże, nie sprawdziło się +10 kg miałam w ok 33 tyg. rozstępy tez akceptowalnym, że mogą się pojawić, nie pojawiły się, itd ogólnie przyjęłam, że wszystko może się zdążyć i z takim założeniem zachodziłam w ciąże, akceptując absolutnie wszystko. Myślę, że powinnaś udać się z tym do psychologa, bo potem możesz mieć depresje poporodową. I postaraj się jeść bardzo lekko, dużo koktajli z siemieniem lnianym, przede wszystkim na wodzie z owoców i warzyw, rób je zamiast posiłków są odżywcze, pełne witamin i nie tuczą, teraz pełno warzyw i owoców.