Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie są mniej drastyczne sposoby na popękane pięty niż pumeks?

Polecane posty

Gość gość

jakie są mniej drastyczne sposoby na popękane pięty niż pumeks?

Gość gość
popękane to raczej trzeba nawilżać i zmiękczać a nie ździerać do krwi

Gość gość
sa kremy nawilzajace do stop

Gość gość
chyba że masz na myśli zrogowaciałe a nie popękane to wtedy trzeba siłę zdzieraka dostosować do grubości zrogowacenia. najsłabsze są peelingi enzymatyczne a najsilniejsze metalowe ścinaki

Gość gość
kremem martwego naskórka nie usunę jeśli już jest

Gość gość
chodzi mi o ten martwy twardy naskórek

Gość gość
Popytaj w aptece.Teraz są różne kremy zmiękczające skórę i na popękane,da się szybko coś z tym zrobić.Wszędzie są dostępne kremy firmy Schöll do stóp,w każdej drogerii czy markecie:-)

Gość gość
jeśli ten twardy naskórek nie pęka do krwi to tak jak w poście : gość dziś delikatniejszy od pumeksu jest peeling gruboziarnisty i skarpetki złuszczające

Gość gość
na zrogowaciałe, twarde pięty tylko takie nożyki specjalne, trzeba wymoczyć nóżki, aż pięty się namoczą i po prostu delikatnie ścinać to, czego nie potrzebujemy .u mnie się sprawdza super. w rossmanie jest jakiejs firmy Fuss...coś tam i są też ostrza osobno na wymianę. Nożyk coś koło 8 zł i ostrza zapasowe (10 sztuk) też. U mnie pumeksy i tarki nie dawały rady, myślałam, że zawsze będę miała takie "piękne" piętki, a tu niespodzianka :D

Gość gość
super tylko autorka twierdzi że nawet pumeks jest dla niej za silny a ty jej jeszcze każesz nożem ciąć

Gość gość
Sposób dla cierpliwych- moczyc nogi w cieplej wodzie z dodatkiem plynow, soli do stop, scierac ( ja używam tylko pumeksu- często wymieniam go na nowy), smaruje kremem z mocznikiem i kwasem mlekowym ( dostępne w aptekach bez recepty), i zakładam skarpetki, najlepiej spac w nich z tym kremem. po paru razach widać efekty. a probowalam zwykłych kremow nawilzajacych, smarowałam codziennie x2. dopiero moczenie i scieranie regolarne cos dalo.

Gość gość
Bactigas Lekarska stażystka poleca :)

Gość gość
przede wszystkim nie możesz zdzierać tego naskórka tak bardzoo, takie stopy trzeba nawilżyć. Najlepiej wybierz się do apteki jeśli jesteś z okolic Knurowa to polecam http://aptekaswbarbary.pl/ panie które tam pracuja na pewno doradzą ci coś odpowiedniego na stopy. Wiele razy korzystałam z ich pomocy i za każdym razem udzielona rada i dobrane środki były skuteczne