Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość GruBa

Co zrobić z nogami

Polecane posty

Gość gość GruBa

Polećcie mi skuteczne ćwiczenia na nogi, szczególnie chodzi mi o uda. Mam z nimi straszny problem i juz jestem bezsilna... Górne partie ciała szybko mi chudną a nogi jak były grube tak są...:/ Co polecacie?

Gość gość
http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=20&t=22039 "Nasz pierwszy winowajca, odpowiedzialny głównie za otłuszczenie ud i pośladków to żeński hormon płciowy - estrogen. Oprócz otłuszczania tych "strategicznych" partii przyczynia się on także do otłuszczenia tricepsu, a u mężczyzn do odkładania tkanki tłuszczowej na piersiach. Oczywistym jest że najczęstszymi "ofiarami" estrogenu są panie i że to właśnie one mają największe tendencje do otyłości w rejonie ud i pośladków. Odkładając na bok temat antykoncepcji hormonalnej, możemy stwierdzić, że osoby obserwujące u siebie taki typ otyłości powinny szczególną uwagę zwrócić na te czynniki dietetyczne, które przyczyniają się do wzrostu poziomu tego hormonu. Jak na ironię, zalecana powszechnie w odchudzaniu soja i jej przetwory podwyższają poziom estrogenu i nie powinny być przez takie osoby stosowane. Dieta osób z otyłością ud i pośladków powinna być bardzo bogata w białko i warzywa. Naturalnym "wrogiem" estrogenu, hormonem niwelującym najłatwiej negatywne skutki jego działania jest testosteron - męski hormon płciowy. Osoby o otyłości w rejonie ud i pośladków znaczącą część swoich ćwiczeń powinny realizować w formie podnoszącej poziom testosteronu, czyli w postaci treningu siłowego. Czyż nie ironią jest to, że osoby takie (pomimo iż są to głównie panie) powinny ćwiczyć krótko i ciężko - stosując mało serii, mało powtórzeń i relatywnie duże ciężary. Nie wzrost ciężarów powinien być jednak celem takich osób - dużo skuteczniej poziom testosteronu zwiększa trening ukierunkowany na wykonanie większej ilości pracy w jednostce czasu. Doskonałym przykładem takiego treningu jest między innymi EDT Charlesa Staleya. "

Gość gość
Jesli nie mozesz pozbyc sie grubych ud cwiczeniami i dietą to najlepszym rozwiązaniem są zabiegi liposukcji ultradźwiękowej. Nie są jakoś specjalnie tanie, ale warto sobie zrobić, bo efekty widać w dośc krótkim czasie. Mogę polecić salon w Poznaniu www.beautypremium.pl , który wykonuje takie zabiegi. Nawet dostałam 6sty zabieg gratis. Mam teraz uda węższe o 4cm, dla mnie do super wynik.

Gość Moniśka82
Też miałam liposukcję ultradźwiękową na moje grube nogi. Mi akurat jedna schudła 3 cm a druga 4 cm :)