Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość greentee

budowanie kariery

Polecane posty

Gość greentee

hejka. Jak budowaliscie swoja kariere w UK? Od czego zaczeliscie, jaki zrobiliscie postep i na jakim jestescie dzisiaj stanowisku? Wiem, ze sie da. Poznalam ludzi ktorzy tak ja pracowali w coffee shopach, w sklepach i udalo im sie trafic do biura albo cos. Ja mam doswiadczenie w hotelach - food&beverage, conference and events. Nacisk na obsluge klienta jest ogromny, odnosze wrazenie ze wiekszy niz w niektorych sklepach w centrach handlowych itd. Co zrobic zeby sie wydostac z tego ? Czy jest ktos jeszcze kto pracowal w hotelach i udalo mu sie znalezc prace na lepsza?

Gość chyba bedzie ok
to wszystko zalezy od motywacji, doswiadczenia, edukacji i znalezieniu sie w odpowiednim miejscu w odpowiednim czasie. Moze nie mam zbyt duzo do powiedzenia, bo jeszcze nie zaszlam tak daleko jabym chciala, ale za dwa tygodnie zaczynam nowa, biurowa prace, po kilku latach spedzownych w fabryce. Ostatnie miesiace spedzilam na dokszlalcaniu sie (kursy z administracji), wyslalam moj polski dyplom i swiadectwo maturalne do NARIC (porownanie kwalifikacji) i wpisalam w CV te porownane, czyli jak mialam inzyniera z pl to wpisalam, ze mam Bachelor's degree itd. Oprocz tego mialam dosiadczenie z biura w Polsce (to bylo wieki temu, ale doswiadczenie jest) i z obslugi klienta (mimo, ze bylam 'tylko' kelnerka- ale uwierz, ze to tez sie liczy. Szukalam nowej pracy krotko, ale bardzo intensywnie, porzadne CV i list motywacyjny (przewertowalam setki stron, zeby stworzyc unikatowe CV i uniknac bledow, przyciagnac czyms uwage). Bardzo sie ciesze, ze koncu sie zmotywowalam i postanowilam zmienic swoje zycie, no i ze udalo sie tak szybko :) pamietja, ze wszystko jest mozliwe. Zawsze mozna isc na wolontariat do biura na kilka godzin tygodniowo. Od razu masz co wpisac w CV plus dodatkowo sporo sie uczysz. Pamietaj, ze kazda prace mozna podpiac pod stanowisko na ktore sie ubiegasz- nawet jesli pracujesz w sklepie to wpisujesz w CV, ze masz staly kontakt z klientem, jestes 'team player' i pracujesz pod presja czasu itd.

Gość chyba bedzie ok
Osobiscie przy poszukiwaniach zwracalam uwage, zeby isc na jakosc, a nie na ilosc wyslanych CV..CV i listy motywacyjne dopasowywalam pod konkretne stanowisko, czesto wypelnialam tez tzw. Application Form (niektore zajmowaly mi kilka godzin, ale mimo to i tak to robilam- mysle, ze tam gdzie trzeba wypelnic AP ze wzgledu na czasochlonnosc aplikuje mniej kandydatow ,wiec szanse zeby sie wyroznic sa chociaz troche wieksze. Do poszukiwan korzystalam glownie ze strony jobsearch direct, bo nie ma tam smieciowych ofert, mozesz szukac wg kodu pocztowego i slow kluczowych. Warto sie zarejestrowac na tej stronie i aplikowac bezposrednio. Wejdz tez na nationalcareerservice i poszukaj stanowisk ktore Cie interesuja. Opisane sa wymagania itd. jakie trzeba spelniac do danego zawodu, mozna tez pogadac z konsultantem na czacie lub przez telefon, zeby dowiedziec sie jakie jeszcze kroki mozesz podjac, zeby zwiekszyc swoje szanse na znalezienie wymarzonej pracy. Inna opcja jest tez wykorzystanie umiejetnosci jezykowych np. szukajac w wyszukiwarkach ''polish (lub inny jezyk jaki znasz) speaking job in ....(miasto)''. Mozesz narafic na firmy, ktore obsluguja polskich klientow i poszukuja osob mowiacych w tym lub innym jezyku.

Gość banahetta
W pewnym momencie swojego życia zrozumiałam jak ważna jest kariera zawodowa, że nie mogą być to przypadkowe wybory, a praca musi sprawiać satysfakcję. Zdecydowałam się skorzystać z porad profesjonalnego coacha http://www.psychologgia-plus.pl/lidia-krotoszynska.html to była słuszna decyzja, wiele rzeczy rozjaśniło się w mojej głowie. Polecam