Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Kurwacjusz

Młody facet i trądzik.

Polecane posty

Bry wieczór, cześć i czołem! Jestem młodym 18 letnim facetem i borykam się od 3 lat z trądzikiem. Ogólny stan twarzy nie jest aż tak TRAGICZNY abym musiał brać Izotek. Niestety moja cera jest po prostu bardzo tłusta smutas.gif , mam wągry na nosie, ale największym problemem jest pojawianie się pryszczy na całej twarzy( mniej więcej dwa nowe na tydzień) oraz mam problem z poradzeniem sobie z ich zwalczaniem. Pryszczy nie wyciskam, tylko punktowo nakładam pastę cynkową, która wysusza potencjalnego delikwenta i przynajmniej nie mam tych cholernych białych kropek. Wiem, że największy wpływ na skórę, w moim przypadku jest to pożywienie. Zauważyłem, że po zjedzeniu czegoś słodkiego, na drugi dzień zawsze pojawiają się białe pryszcze, więc nie jem słodyczy. Ale niestety nie da się wyeliminować cukru w ogóle. Jem to co mamuśka ugotuje, więc często jest to : Smażone mięso,Ziemniaki,Naleśniki,Pierogi,Racuchy. Ale przeważnie jest to mięso z ziemniakami + jakieś buraczki smiech.gif . Podobno trzeba pić dużo wody i mieć odpowiednią dietę, ale nie mam pojęcia jak taką dietę stworzyć. Jeszcze napiszę co stosowałem i co stosuję w walce z trądzikiem - otóż rano jak i przez cały dzień myję twarz mydłem siarkowym (rano i wieczór) a w środku dnia mydłem z srebrem. Od 5 tygodni stosuję lek na receptę - Zineryt , wypisany przez mojego dermatologa, nie zauważyłem poprawy, chociaż na ulotce piszę że w około 10 tygodniu można zauważyć różnicę. Pożyjemy zobaczymy. Wcześniej natomiast stosowałem maść - Epiduo, który niby pomagał, ale strasznie podrażniał skórę i zrezygnowałem po zużyciu 3 tubki. Stosowałem oczywiście domowe sposoby, takie jak maseczki albo przecieranie twarzy cytryną i czosnkiem( nie polecam) i oczywiście żadne te "cudowne sposoby" nie pomogły mi. Wiem, że są na tym forum osoby, które walczą, oraz zwalczyły trądzik. Chciałbym dowiedzieć się od was, co mogę jeść(przykładowe potrawy, jakich "łączeń" składników unikać) oraz czy warto pić jakieś herbatki ziołowe typu Herbata z Bratka.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować