Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Uwielbiam imię Julka, ale

Polecane posty

Gość gość

martwi mnie to, że jest tak potwornie oklepane ostatnio... Zawsze chciałam mieć córeczkę Julię, a teraz sobie tak myślę, że jak nazwałbym ją Julita, to normalnie będę mogła mówić do niej Julka, a imię jednak dużo mniej popularne. co o tym myślicie?

Gość gość
Julita ładne

Gość gość
Julianna też bardzo ładnie, też rozważam ;-)

Gość gość
Julia nie jest oklepane ostatnio tylko od minimum 10 lat :D

Gość gość
nie powinnas autorko rezygnowac z wersji julia skoro takie ci sie podoba najbardziej. Jedna julia mniej czy wiecej naprawde juz nie zrobi nikomu zadnej roznicy

Gość gość
Julita bardzo ładne Julianna również, choć od obu tych imion zdrobnienie to Julka. Dla mnie to imię również jest urocze i myślę, że gdybym miałam córę (a mam 2 łobuziaków :)) zdecydowałabym się na nie niezależnie od mody. Moja najlepsza przyjaciółka (lat 31. ) ma na imię Julia i przyznam, że dla dorosłej babki imię przepiękne.

Gość gość
Julita to świetna alternatywa i też Julka, jeśli tylko uda mi się przekonać męża to będę miała małą Julitę już za miesiąc :-)

Gość gość
jak ci sie podoba Julia to nazwij Julia, po co wymyslac jakies Julianny czy Julitki:) ( btw ja na moja brtanice Julie czesto wolam Julita). nazwij jak ci sie podoba,zebys potem nie zalowala a bum na Julie juz mniejszy, teraz to bardziej popularne sa Leny, Maje,Hanie,Zosie.

Gość gość
U nas na placu zabaw Julka jest jedna. Za to kilka Zosiek i Lenek. Ja nazwałam córke Kaja bo mi się podobało to imie od 10 lat. Tobie sie podoba Julia nazwij Julia.

Gość gość
Nazwij ją Chlamydia. :)

Gość gość
Julia,Julita,Julianna to 3 różne imiona,najbardziej "klasyczne" to jednak Julia-kojarzy się z tą szekspirowską Julią,ładne ale niestety zrobiło się baaaaardzo popularne,u mojego syna w klasie są aż 3 Julie

Gość gość
stanowczo odradzam. zobrzydzilo sie strasznie.

Gość gość
Ja jeszcze będąc mala dziewczynką bawiąc sie w "dom"miałam córeczkę Julię i Aleksandrę... Gdy zaszłam w ciąże nie brałam innego imienia pod uwagę... Nie szukałam imion bo wiedziałam jak mija córka będzie miec na imię. Pierwsza Julia druga Ola

Gość gość
Tu gość 12:53 ucięło mi posta :( Wiec jak bylam w ciąży imienia.nie szukalam bo bedzie Julia. No i stalo się tak ze mojej Julce urósł siusiak i mam Juliana :) w kolejnej ciąży moje przeczucie mówiło mi ze na 100% bedzie Ola ;) i tak mam Juliana i Olka-dwóch synów :P

Gość gość
Haha, to dobrze, że akurat miałaś wybrane takie imiona, które dało się przerobić na męskie wersje :-D

Gość gość
to piekne imie (moje ulubione) i jesli chcesz to daj, po co ogladac sie na innych. Julita brzmi juz okropnie, jedna litera , ale bardzo utwardza brzmienie, nie podoba mi sie :o Mozesz pierwsze imie dac inne a na drugie Julka i wtedy spokojnie mozesz tak do niej mowic ;)

Gość gość
julianna czy julita a moze julietta. to i tak bedzie dziesiata julka w przedszkolu a setna w miescie. kazda kolejna bedzie ofiara oklepania. pozdrawiam

Gość gość
A ja mieszkam w Niemczech i tutaj Julia jest na 32 miejscu na liście najpopularniejszych imion, więc nic nie zmąci mojego szczęścia z faktu, że nazwę tak córkę :-)

Gość gość
Bedzie musiała wszędzie podkreślać, że nie jest Julia, tylko Julianna, czy Julita. Mam koleżankę, która ma na imię Adriana i wszędzie jak podaje imię zapisują Adrianna, przez to nie cierpi swego imienia.