Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Natkes

Czy mogę być w ciąży?

Polecane posty

Gość Natkes

na wstępie powiem że mam strasznie nieregularne cykle. Wahają się od 26 do 38 dni. miesiączki dostałam 4 lipca, trwała 7 dni jak zwykle. 16 lipca kochałam się z chłopakiem, była prezerwatywa, wytrysk był na zewnątrz mnie, z gumką było wszystko w porządku, mój chłopak zawsze je sprawdza. Boję się jednak czy podczas pettingu, który odbył się chwile później, mogło dojść do zapłodnienia. Oboje z chłopakiem bardzo uważamy, on wyciere ręce, ja też, jednak jestem straszną panikarą i staram się o awans w pracy, który pomógłby nam bardzo się ustatkować, więc szczerze mówiąc wolałabym mieć dzieci za około 3 lata. 1 sierpnia dostałam "jakby" miesiączki. Nie była ona obfita, ponieważ moje miesiączki są BARDZO obfite, czasem na 7 dni potrzebuje całego opakowania tamponów z największą chłopnnością. Ta jednak była inna, więc postanowiłam ją obserwować używając podpasek. 1 dnia było tylko krwawienie ze skrzepami, ale bardzo mało tych skrzepów. od 2 do 4 dnia już było więcej, czułam przy wstawaniu lub innych czynnościach jak mi "płynie". Skrzepów także było już więcej. 5 i 6 dnia było już troche mniej (ale więcej niż 1 dnia) a 7 to juz prawie nic, właściwie jak zwykle. Krew była ciemnoczerwona, ale nie brązowa. Ogólnie nie mam nabrzmiałych piersi, żadnych dziwnych smaczków, metaliczny posmak też nie daje o sobie znać, czasem tylko "czuje" jajniki czy uciska mnie macica ale ja czasem tak mam. Mdłości nie występują ani nic innego. Proszę o jakąś dobrą rade, podniesienie na duchu, Wasze opinie. :) Dziękuję :)

Gość gość
nie panikuj dziecino, ile masz lat 12? oj to jeszcze za wcześnie

Gość Natkes
mam 24 lata, jw "staram się o awans w pracy" :) no ale każda opinia się liczy hihi

Gość gość
Idź do lekarza...mi na forum usg ci nie zrobimy

Witam , mam 18 lat i mam regularne cykle miesiączkowe . Jednak w tym miesiącu jest inaczej. W dniu , w którym powinno pojawić się krwawienie wystąpiły tylko bóle , które towarzysza miesiączce (lżejsze niż normalnie). Miesiączka spóźnia się już tydzień a bóle nie ustają (bóle brzucha , piersi , mdłości .. ). Jestem dziewicą z chłopakiem uprawiamy tylko petting .Wydaje mi się , że nie było sytuacji w której mógł przenieść spermę do pochwy . Oczytałam się na forach dużo rzeczy , w których pisali , że przez petting można zajść w ciąże chociaż jesteś dziewicą ... Dlatego zaczynam się bać chodz to absurd

Gość gość
Dziecko popytaj mamy .

Muszę przyznać, że współczuję takim ludziom, którzy muszą tak nienaturalnie zachowywać się w łóżku. Prezerwatywy, mycie rączek :p ostrożność, panika. Przecież to zabija całą namiętność, spontaniczność; cały urok zbliżenia. Brr... aż się zimno zrobiło

Gość gość
"Dlatego zaczynam się bać chodz to absurd " Chodź, pomaluj mój świat... :classic_cool:

Gość gość
Póki co nie panikuj. W przyszłości po prostu uprawiajcie seks czy petting tylko w dni niepłodne. Mając nieregularne cykle bez problemu wyznaczysz je mikroskopem owulacyjnym. Z tego co się orientuję dobra jest Afrodyta. Dziewczyny często polecają ją na forum.