Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutnaania

pusty pęcherzyk w 6tc :(

Polecane posty

Gość smutnaania

Witam ostatnią miesiączkę miałam 2 lipca, u lekarza byłam 10 sierpnia. Cykle średnio 28 dni ( czasem do 34 dni) Wg moich obliczeń to 6 tydzień. Lekarz po usg powiedział że ciąża wygląda na 4 tygodniową i brak zarodka, kazał przyjść 24 sierpnia. Pęcherzyk na badaniu miał 0,78 cm. Bardzo się denerwuje. Czy to oznacza obumarły płód albo pusty pęcherzyk ? :(((

Gość smutnaania
Jedynymi objawami moimi jest ból piersi, brak miesiączki, zmęczenie, czasem czuję lekkie pobolewanie brzucha. Nie krwawię ani nie plamię, mam dużo białego śluzu. Temp cały czas utrzymuje się powyżej 37 stopni. Lekarz nie dał mi żadnego skierowania, kazał przyjść tego 24, ale bardzo stresuję się :(

Gość gość
Nie martw się na zapas. Ja byłam w6tc też było widać tylko pęcherzyk , lekarz kazał mi przyjść za dwa tygodnie i już biło serducho :) Na tym etapie może jeszcze nie być zarodka

Gość paprotka7
Hej, jestem w identycznej sytuacji. Pęcherzyk 0.77 cm w 5tc4d, ostattnia miesiączka 2lipca, cykle 30 dniowe. Musi być dobrze skoro mamy takie same wymiary w tym samym dniu ciąży!!!

Gość paprotka7
I też u lekarza byłam 10 sierpnia. Tylko kazał mi przyjść na kontrole 25.08. Mam juz założona kartę ciąży i zlecenie na badania krwi wiec chyba lekarz zakłada ze będzie ok

Gość gość
też w 6 tyg czyli dokładnie 5 tyd i 6 dni miałam pusty pęcherzyk, nie było nawet tego pęcherzyka żółtkowego, jak poczytałam forum to ogarnęły mnie czarne myśli, bo u wszystkich na tym etapie jest już zarodek, Zaznaczę że cykle miałam 30 dniowe za dwa tyg było już serduszko, dziś moja córeczka śpi słodko w łóżeczku:) Czasem nie warto za wcześnie iść do gin bo tylko się człowiek nastresuje

Gość gość
Ja w 6t2d według USG miałam pusty pęcherzyk. 8 dni później był zarodek i bijące serduszko. A według OM to był 10 tydzień. :classic_cool: Termin wg OM nie ma większego znaczenia.

Gość agaka1983
No więc ja też wczoraj byłam na badaniu. Widać było tylko pęchęrzyk, wprawdze lekarz mówił, że w środku też już coś jest ale jeszcze nie dało się zmierzyć :( Muszę porobić wyniki i kolejna wizyta dopiero za miesiąc, trochę późno... Nie wiem czy wytrzymam tyle w niepewności..

Gość paprotka7
Dziewczyny pocieszajace jest to, ze miałyscie podobne przypadki i skonczyło sie wszystko szczesliwie! To mi daje nadzieję :-) Smutnaania i agaka, musimy trzymac sie razem!

Też mam nadzieję, że będzie dobrze bo lekarz mówił, że ciąża jest bardzo wczesna i jest czas żeby się wszystko dobrze rozwinęło :)

Gość smutnaania
Dziękuję dziewczyny <3 dajecie mi nadzieję, że będzie dobrze. Boję się bo to moja pierwsza ciąża i bardzo chcę tego dziecka, muszę się wziąć w garść i poczekać do tego 24 sierpnia. Dam znać co wyszło, mam nadzieję że okaże się że moje maleństwo rośnie i bije już serduszko :) A wy jakie macie objawy ? Ja bardzo dobrze znoszę początki czasem pobolewa mnie brzuch, boli głowa jestem śpiąca i ogólnie zmęczona, apetyt jeszcze niedawno był ogromny teraz zmniejszył się, podobnie jak ból piersi teraz mam tylko tkliwe przy dotyku

Gość gość
Odetchnijcie i przestańcie myśleć o najgorszym. Tez tak mialam a ponadto zaczelam krwawić bo pojawił sie krwiak i bylam w szpitalu ponad tydzień. Zarodek i serduszko pojawilo się u mnie w 9tc. Spokojnie, macie jeszcze dużo czas ale na prawdę, najważniejsze jest pozytywne myślenie, podejscie i WIARA! Pozdr.

Gość gość
U mnie w 6tc nie było nawet pęcherzyka. Mam syna z tej ciąży.

Gość gość
ja w tym tyg ciąży miałam dwa pęcherzyki. to był 5t4d, jeden już z zarodkiem, słychać było bicie serduszka, drugi pusty. na kolejnej wizycie po drugim nie było śladu. życzę żebyś na nast. usg usłyszała to upragnione tudum tudum tudum... ;)

Gość gość
Cześć. Dziewczyny pomocy bo zeświruję. Wiem nie powinnam czytać po forach i się stresować ale sama już nie ogarniam :( Ostatni okres miałam 6 lipca, 12 zrobiłam test wysły 2 kreśli ,dzień później zrobiłam betę hcg i wyszła 49.92 ,oczywiście tydzień później pognałam do lekarza w środę nic nie było widać. Więc lekarz zlecił badać betę czy prawidłowo przyrasta, dodam że miałam wtedy delikatne plamienia -na które lekarz powiedział że się zdaża. OK następnego dnia zrobiłam betę wyniosła 491 to był czwartek kolejną w poniedziałek 1707 nadal plamienia i silny ból lewego jajnika .Nie wytrzymam i poszłam do innego lekarza powiedział ze widać pęcherzyk ale jest mały i wygląda na 3 bądź 4 tydzień .wg moich wyliczeń od om minęło prawie 8 tygodni .wg beta hcg 5 tydzień. Nie wiem co myśleć, tym bardziej że nadal mam plamienia. Trzy lata starań i już na samym początku coś nie tak :( rustynka

Gość gość
Ja do gin poszłam w 5 tyg 6dn czyli dzień przed 6 tyg. I lekarz potwierdził ciąże i akcja serca już była