Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomoc w adopcji

Polecane posty

Gość gość

Od 3 lat staram się z mężem o dziecko niedawno jednak się okazało że jestem bezpłodna :( Postanowiliśmy z mężem adoptować dziecko, co myślicie o adopcji 16 latka? Jest wyjątkowo miłym, spokojnym chłopcem i z resztą takie dziecko ma już małe szanse na kochający, ciepły dom co innego małe dziecko. Co uważacie o adopcji dziecka w takim wieku? :)

Gość gość
dobry pomysł. Ale w jakim wieku wy jesteście? bo z tego co wiem musi być jakaś określona różnica wieku między rodzicem adopcyjnym a dzieckiem (nie może rodzic być za stary ani za młody).

Gość gość
Mąż ma 43 lata ja 37 :)

Gość gość
a jak w takim wieku jestście to ok chyba. Na pewno dobry pomysł, bo jak wspomniałaś ten chłopak miałby małe szanse na adopcję. Musisz jednak pamiętać że jest to już prawie dorosły, w pełni ukształtowany człowiek i za bardzo nie da się już wychować. Sama musisz wiedzieć czego pragniesz, bo jeśli pragniesz takiego typowego "macierzyństwa" czyli wychowywanie, patrzenie jak dziecko rośnie, pokazywanie dziecku świata to nie. Ale jeśli chcesz dać komuś, w tym przypadku temu konkretnemu nastolatkowi dom to jak najbardziej tak.

Gość gość
jestem za. jeśli możecie mu pomóc to zróbcie to. Moja synowa pracuje w domu dziecka, są tam różne dzieci. Mają rodziców, którym zabrano prawa rodzicielskie. Cżęść dzieci ma 12-15 lat i nikt ich nie weżmie, a bardzo by chciały mieć rodzinę. one już są na straconej pozycji.