Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mleko modyfikowane a wyjscia z domu

Polecane posty

Gość gość

Mamy karmiące mm, poradźcie proszę jak zorganizowac dluzsze wyjscie przy takim mleku. Po zrobieniu nadaje sie ono do podania dziecku tylko przez 2 godziny. A co jesli wizyta u lekarza sie przeciagnie?

Gość gość
Termos masz? Mały pojemnik na pokarm? Tam wsypujesz proszek ,wodę o odpowiedniej temperaturze do termosu i tyle.

Gość gość
Możesz kupić mleko modyfikowane w takich małych buteleczkach jednorazowych

Gość gość
Butelka. Termos z goraca woda i specjalne pudelko na dawki pokarmu. Faktycznie trzeba byc Einsteinem zeby to wymyślić...

Gość gość
Po co ciepła woda w taki upał??? Bierzesz mleko w opakowaniu najlepiej sprawdzają się puszki. Wodę niegazowaną w butelkę. Kupuje nestle nie gotuje. Woda w butlece przy takich upałach jest ciepła.

Gość gość
To mleko nie jest jałowe, zawiera bakterie w tym chorobotwórcze, dlatego należy zalewać gorącą wodą.

Gość gość
Gdzie autorka napisała, że idzie np jutro do lekarza a będzie upał? Po weekendzie już upałów nie będzie.

Gość gość
Tego, ktore ja podaje nie zalewa sie gorącą woda, tylko 40 stopni. Ktore niby zalewa sie wrzątkiem?

Gość gość
Kupujesz termos dla dzieci, nalewasz wrzątek, mleko przekładasz np do opakowania po herbatce dla dzieci, bierzesz butelke z przegotowaną wodą i robisz mleko. A jak dziecko zjadło niedawno to nalewasz całą butelke wrzątku i za 3 godziny masz wodę odpowiednią do zrobienia mleka.

Gość gość
Baby na kafe to jednak powinny uczyć się czytać. Zalewasz 40 C a nie gorącą wodą. Sprawdzałaś kiedyś na ręce 40 C??? Związki chorobotwórcze??? Boże widzisz to wszystko i nie grzmisz???

Gość gość
Poczytaj sobie anglojęzyczne materiały, są zalecenia aby mleko modyfikowane rozrabiać w temperaturze 70'C, oczywiście w Polsce nikt tego nie napisze, bo mleko przestaje mieć wartość, zwłaszcza witaminy i minerały a także dodane sztuczne probiotyki.

Gość gość
Position on the safe preparation and handling of powdered infant formula – concerns around WHO recommended to prepare at 70°C xxxx można w internecie znaleźć co, jak i dlaczego ale to prawda, takie są zalecenia, bo mleko modyfikowane nie jest czyste biologicznie.

Gość gość
Oczywiscie, ze zalewa sie goraca woda :/ ja gdzies czytałam, ze moze byc 60º, pozniej trzeba sobie ostudzic butelke, ja wkladam na kilka minut do kubka zimna woda albo poprostu pod kranem. Przeciez w takiej chlodnej wodzie to sie nawet dobrze nie rozpusci :/

Gość gość
O matko kochana....najgorzej,ze toto sie rozmnaza :-o

Gość gość
Czyli macie gdzieś co zaleca producent i robicie po swojemu? A nie pomyslalyscie, ze przepis przygotowania na opakowaniu jes taki a nie inny z jakiegos powodu?

Gość gość
:) chodzi o to, ze w wodzie o temp. 40ºjak najbardziej mozna przygotowywac mieszanke, ale... już w kilka godzin po otwarciu puszki/opakowania zaczynają namnazac sie bakterie w proszku. Większość bakterii ginie w temp. Ok 60º. Wiec dlatego w amerykańskich zaleceniach jest zalewać gorącą wodą aby te bakterie zabić.

Gość gość
Gdzie kupujecie gotowe mleko w płynie? Dostawałam takie w szpitalu dla synka, ale później już nigdzie nie widziałam...

Gość gość
W aptekach takie gotowe widzialam.

Gość gość
Naprawdę w Polsce tak ciężko dostać te małe lub większe 1 l butelki z gotowym mlekiem? Dziwne. Ja żadnego proszku na wyjście lub wyjazd nigdy nie brałam, zawsze kupuje w butelkach. Kosztuje grosze. A najlepsza temp do robienia mieszanki to 70 stopni. Zabija ewentualne bakterie nie niszcząc witamin. Mniej więcej jest to temp wody w pełnym czajniku elektrycznym pół godz po zagotowaniu.

Gość gość
ja nalewam wode,nie ciepła bo sa upały,odmierzam mleko i daje do pojemniczka osobno a potem mieszam razem gdy zgłodnieje,

Gość gość
Musisz mieć ze sobą mały generator prądu a najlepiej kieszonkową elektrownię jądrową. Nikt nie mówił, że macierzyństwo będzie łatwe...

Gość gość
Wyjscia to gehenna. Szczegolnie zimą. Przeciez nigdy tak naprawdę nie wiesz ile stopni ma woda w termosie.