Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Były mnie prześladuje

Polecane posty

Gość gość

Były i jego kochanka, z którą był przez cały okres naszego związku mnie prześladują. Wiem, że przez różnych znajomych i rodzinę śledzą każdy mój krok. Były wie nawet, co leczyłam u dentysty choć nikomu ani jednej osobie nie opowiadałam, gdzie idę i tym bardziej, co będę leczyć! Już nie wspomnę, że nie mam prawa nigdzie wyjść bez ich wiedzy. Facetów poznaję tylko podstawionych przez nich, ich zadaniem jest zawrócić w głowie, wyciągnąć maksimum zwierzeń o byłym ze mnie i zniknąć. Co zrobić z psycholami?

Gość gość
Jeśli jest tak jak piszesz, to stalking jest karalny. Ukróć to. Chyba że to tobie się wydaje, że cię śledzą.

Gość gość
Niestety nie wydaje mi się, widuję ich znajomych gdzie nie pójdę. Ale jak wydało się, że wie o mojej wizycie u dentysty choć ani jednej osobie o tym nie mówiłam to już czerwona lampka się nie zapala ale alarm.

Gość gość
Kurczę, no to faktycznie, coś jest na rzeczy :( Skąd by wiedział o wizycie u dentysty i to ze szczegółami? Problem jest taki, że on nic groźnego nie robi, jak pójdziesz na policję to pewnie nic z tym nie zrobią :( A nie możesz mu powiedzieć, że wiesz o tym, co robi i żeby przestał?

Gość gość
Przebadaj sie na schizofrenie

Gość gość
Próbowałam. Wyśmiał mnie tylko, że nic nie robi. Bezczel jak zawsze a mnie nie chce się nigdzie wychodzić ani do nikogo odzywać skoro zaraz on z raszplą będą o wszystkim wiedzieli :(

Gość gość
Na schizofrenię to on się musi przebadać. Ja nikomu życia nie rujnuję ani każdego kroku nie śledzę, bo zwyczajnie mnie nie ciekawi.

Gość gość
Jak ktoś mówi o przesladowaniu to zazwyczaj padają teksty o chorobie psychicznej. Może dlatego nikt nic nie robi ze stalkingiem, no bo to pewnie jakiś psychol sobie uroił?

Gość gość
Wiesz co, dopóki nic ci nie robi, to olej to. Nie bój się wychodzić. Zresztą czy robisz coś takiego strasznego, że nie chcesz, żeby się dowiedział? Pewnie mu się znudzi. Chyba, że szykuje jakąś zemstę na tobie, ale może za dużo filmów oglądam ;)

Gość gość
A twierdzenie, że mam się leczyć, to standard. Podczas gdy to on jest uzależniony od używek, które powodują właśnie m.in. schizofrenię.

Gość gość
Nie przejmuj się, że ktoś ci wmawia chorobę. A co do chłopaka, to może mu się nudzi, nie ma co robić, to obgaduje cię ze swoją laską?

Gość gość
>>> Jak ktoś mówi o przesladowaniu to zazwyczaj padają teksty o chorobie psychicznej. Może dlatego nikt nic nie robi ze stalkingiem - dziękuję. Tego chcą, przekonać mnie, że jestem chora. Więcej, podesłali mi raz typka który przez pół spotkania napomykał o samobójcach i o tym że wieszanie się jest sposobem na problemy :(

Gość gość
Jakie używki powodują schizofrenie ?

Gość gość
>>> może mu się nudzi, nie ma co robić, to obgaduje cię ze swoją laską? - też tak podejrzewam, ale dochodzi motyw, że ona jest znacznie, nawet bardzo, starsza od niego i ode mnie, stąd bierze się pewnie chorobliwa zazdrość o mnie. A gnój robi wszystko by zapewnić raszplę, że nic jej nie grozi. I tak mnie prześladują sobie :(

Gość gość
podesłali mi raz typka który przez pół spotkania napomykał o samobójcach i o tym że wieszanie się jest sposobem na problemy smutas.gif x współczuję, ale wiesz na pewno, że to oni go podstawili z tą gadką? to oni chyba próbują cię zniszczyć psychicznie :( zrobiłaś mu coś, że teraz takie akcje odstawia?

Gość gość
Poczytaj w necie o możliwym wpływie stałego długotrwałego zażywania thc na zdrowie psychiczne :(

Gość gość
>>> zrobiłaś mu coś, że teraz takie akcje odstawia? -tak, byłam wierna i oddana. I zrozpaczona tym, że nie mogę odkryć, czy i z kim mnie zdradzał. Prawda wyszła na jaw długo po rozstaniu. Mówiąc szczerze, nic nie zrobiłam, nie jesteśmy razem 1,5 roku a on mnie prześladuje :( :(

Gość gość
To powiedz mu, żeby dał ci spokój, albo pójdziesz na policję. Może się wystraszy.

Gość gość
wyjedź na jakiś czas, jak wrócisz to już mu się nie bedzie chciało cię szpiegować

Co znaczy, z nie masz prawa wyjść nigdzie bez ich wiedzy? I skąd to wiesz, że oni wiedzą o tobie wszystko. Skoro Cię wyśmiał i nie od niego to wyszło to od kogo to wiesz? Coś tu nie trybi.

Gość gość
Czy gdy wyłączam komputer, a tam pojawia się komunikat, że na komputerze zalogowany jest inny użytkownik i może on utracić swoje dane, to dowód, że mój komputer jest podglądany? Sytuacja sprzed dwóch dni

Co znaczy, z nie masz prawa wyjść nigdzie bez ich wiedzy? I skąd to wiesz, że oni wiedzą o tobie wszystko. Skoro Cię wyśmiał i nie od niego to wyszło to od kogo to wiesz? Coś tu nie trybi.

Gość gość
>>>Co znaczy, z nie masz prawa wyjść nigdzie bez ich wiedzy? - niełatwo w to uwierzyć, dopóki samemu się nie przeżyło. Całe życie wierzyłam w istnienie przypadków. Niestety pewne sytuacje, twarze zaczęły się zbyt często powtarzać. Przypadków nie ma lub są rzadkością a nie codziennością, każdy to powie, który coś w życiu widział. I znam raszplę na tyle, by wiedzieć, że to wścibski babsztyl z manią kontrolowania wszystkich wokół.

Gość gość
Ale czemu oni to robią? Czemu nie zostawia cie w spokoju? Może pogadaj z jakimś prawnikiem, może coś doradzi. Ja bym wyjechała, bo skoro mowisz ze wszędzie trafiasz na ich znajomych to pewnie w malym miescie zyjesz

Gość gość
A poza tym sytuacja gdy raszpla mi mówi gdzie byłam i co robiłam, choć nikogo znajomego tam nie widziałam i nikomu się nie zwierzałam jest jasna. Tak samo gdy dotarło do mnie, że były ma ubaw z tego co leczyłam u dentysty choć ani jednej osobie nie opowiadałam o wizycie też jest jasne. Szczegóły konkretne sytuacje to można podawać na zeznaniach a nie publicznym forum :(

Gość gość
wyjedz, chociaz na jakis czas

Gość gość
ale jak to, to ty rozmawiasz z jego byłą?

Gość gość
Tak, to małe miasto, co daje większe pole do popisu prześladowcom, bo wiadomo, tu każdy jest znajomym znajomego. Dlaczego to robią? Biorę pod uwagę zazdrość starszej raszpli, sprawnej manipulatorki, znanej mi nie od wczoraj, o młodszą i/lub poważne schorzenia psychiczne. Dziękuję za rady, wezmę wszystkie pod uwagę. Będę wdzięczna, gdy ktoś wyjaśni przyczynę komunikatu na kompie...

Gość gość
Rozmawiałam parę razy z raszplą bo niestety dobrze ją znam ale za każdym razem kończyło się obelgami jakobym była chora już nie mówiąc że zaprzecza oczywistym faktom lub co gorsza zmyśla nieistniejące. Ponadto nagrała rzekomo jakąś kłótnie. Dalsze rozmowy z czymś takim są pozbawione sensu.

Gość gość
zerwij kontakt, jak będzie chciała porozmawiać to nie reaguj, chłopaka też olej. Po prostu nie utrzymuj kontatków zadnych z nimi, bo ewidentnie nie życzą ci dobrze