Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maxisgalaxy

czy w ciąży mogę wyleczyć chorego zęba ze znieczuleniem w zastrzyku?

Polecane posty

mam dziurę w zębie już dłuższy czas ze względu na ciążę nie poszłam do dentysty, ale sprawa zaczyna robić się poważna bo zaczyna boleć, nie mogę nic pić i jeść tylko niektóre rzeczy żeby nie drażniły zęba i tak sobie myśle że do końca ciąży nie wytrzymam... a został jeszcze drugi półmetek co zrobić? bez znieczulenia nawet się nie wybieram bo szczerze trochę jestem za miękka na takie rzeczy, pomocy.

Gość gość
Idź do dentysty kobiety w ciąży mają leczenie darmowe? Powiedz dentyscie ze jesteś w ciąży on już będzie wiedział jakie znieczulenie ci dac

Gość gość
Mi lekarz kazał wyrwać ze znueczulenuem w 5 miesiącu ale był warunek- wpis dentysty z pieczątką w karcie ciąży

Gość gość
Mają przywileje. Leczenie kanałowe wszystkich zębów na NFZ i białe plomby we wszystkich zębach (tutaj są zdania podzielone, ale są gabinety, które tak robią). Można znieczulić ciężarną, trzeba stomatologa uprzedzić.

Gość gość
Powiedz lekarzowi i da ci odpowiednie znieczulenie w zastrzyku. Ja takie miałam karmiąc piersią. To jest to samo.

Gość gość
Ja leczylan żeby na znieczulenie w obu ciazach ale tylko w drugim trymestrze mozna. Powiedz lekarzowi tylko wczesniej choc pewniebuuz masz brzuszek i widac

Gość gość
Ja pierniczę. Kobiety. W ciąży zęby nie tylko można leczyć ale wręcz trzeba! I nie ma znaczenia który to trymestr. Od nieleczonych zębów można m.in. – dostać zakażenia wewnątrzmacicznego, zapalenie dziąseł może powodować osadzenie się bakterii w łożysku i płynie owodniowym. Nie ma że w drugim trymestrze można leczć. Jeżeli są jakieś ubytki to leczy się je od pierwszego trymestru, nie czekając na nic. Dla ciężarnych jest inne znieczulenie Na pierwszej wizycie w 6 tygodniu gin powiedział mi -proszę nie jeść za dwoje a dla dwojga, -nie unikać ruchu, -nie traktować ciąży jak choroby a jak stan fizjologiczny, -proszę udać się do stomatologa i skontrolować stan jamy ustnej i jeżeli są jakieś ubytki proszę je bezwzględnie wyleczyć. Dla cieżarnych jest znieczulenie inne.

Gość gość
Idz normalnie, powiedz że jesteś w ciązy i dostaniesz specjalne znieczulenie które nie wywoła skurczy. Dla karmiacych jest to samo co normalnie bo to chodzi o skurcze, nic się martw, w obu ciazach chodziłam od 1 trym bo strasznie mi się zeby posypaly

Gość gość
"Nie ma że w drugim trymestrze można leczć. Jeżeli są jakieś ubytki to leczy się je od pierwszego trymestru, nie czekając na nic." Mi w pierwszym trymestrze stomatolog odmówił leczenia, kazał przyjść w drugim trymestrze, bo stwierdził, że znieczulenie może mieć wpływ na organogenezę dziecka.

Gość gość
idz do dentysty powiedz jaka jets sytuacja niech zdecyduje, co ci da pisanie na forach? lekarz jednak fachowo sie toba zajmie i nawet jak np nie bedzie mozna zastosowac tradycyjnej metody to wymysli cos alternatywnego na pewno trzeba cos z tymz robic bo nieleczona próchnica jets zagrozeniem!

szukałam dzisiaj u siebie odpowiedniego dentysty a jest ich sporo, poszłam do tego najdroższego bo jako jedyny ma bardzo dobry sprzęt - poszłam zapytać i umówić się na wizytę jego asystentka na początku pytała który miesiąc ale powiedziała że leczą ciężarne i zwyczajnie i kanałowo oraz ze znieczuleniem i mam wizytę na 3 września :) pytałam swojej ciotki to mówiła że wielu odmówiło leczenia w ciąży..

Gość uleczka131a
Oczywiście , że możesz. Tylko niech to będzie dobry specjalista. Taki jak stomatolog toruń http://www.legan.pl/ To specjaliści wysokiej klasy, którzy z pełnym szacunkiem traktują każdego pacjenta.