Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jedzenie krótkie

Polecane posty

Gość gość

Może ktoś jak krowie na miedzy wytłumaczyć mi dlaczego tak się dzieję? Jem od godziny 7 rano, ostatni posiłek o 12 w południe, potem do następnego dnia już nic nie jem. . Zamiast chudnąć tyję. Jem wszystko, ale nie obżeram się

Gość gość
Przez kilkanaście godzin twój ORGANIZM głoduje, nie dostaje energii, a musi funkcjonować, dlatego magazynuje wszystko (w postaci sadła), co dostanie na te okresy głodu. Nie bez powodu wszyscy powtarzają, że trzeba jeść 3-5 posiłków dziennie, co 3-4 godziny. A ty od zawsze tak masz, ze jesz do południa?

Gość gość
nie, co jakiś czas tak robię

Gość gość
ale potrafię przez wiele miesięcy tak jeść z krótkimi przerwami na inne durne diety

Gość gość
Skoro jesz tak od dawna i stosujesz inne durne diety, masz rozwalony metabolizm. Idź do dietetyka, dobrego – klinicznego. A jak nie możesz to przestań eksperymentować. Przejdź na zdrowe racjonalne odżywianie i może organizm sam wróci do normy. Podstawa to 4-5 posiłków, co 3-4 godziny, jedz wszystko; chude mięso, ryby, jajka, twarogi sery, warzywa, owoce, pieczywo ciemne razowe, żytnie, kasze, ciemny ryz. Unikaj gotowych przetworzonych pokarmów; płatki śniadaniowe, smakowe serki, jogurty, kisielki, sosy i inne badziewie o chipsach i słodyczach nie wspomnę. Jak dopadnie cię ochota na słodkości, zjedz kawałek domowego ciasta, owoce, kawałek dobrej czekolady albo dwie kulki lodów Policz sobie podstawowa przemianę materii (znajdziesz kalkulatory w necie) i trzymaj się tego poziomu, nie jedz mniej, więcej możesz jak zaczniesz się ruszać.

Gość gość
A czy ktos mądry mi powie ile kcl powinnam jesc, zeby chudnąć okolo 0,5 kg tygodniowo jezeli moja podstawowa przemiana materii wynosi 1515 kcl a całkowita przemiana materii 2060 kcl.

Gość gość
dzięki :) spróbuję znaleźć dietetyka, sama sobie nie poradzę

Gość gość
jakieś głupoty mi chyba wyszły... Pdstawowe tempo metabolizmu - BMR = 1465.94 kcal Aby schudnąć o 1.5 kg tygodniowo potrzebujesz dziennie 109.13 kcal rozłożone na: kcal gramy Węglowodany (55%) 60.02 15.00 Białka (15%) 16.37 4.09 Tłuszcze (30%) 32.74 3.64 Więcej informacji znajdziesz na: http://calcoolator.pl/dzienny_kalkulator_kalorii.html# © calcoolator.pl

Gość gość
już wiem, jeszcze raz policzyłam. Wyszło mi, że żeby chudnąć pół kg tygodniowo, muszę jeść 1260 kcal. Dziękuję z a kalkulator

Gość gość
Dziewczyno nie szalej, jakie 1,5 kg tygodniowo!!! Tyle to mogą chudnąc osoby ważące powyżej 100 kg, wnioskując po twoim BMR nie ważysz tyle. Żeby schudnąć tyle musiałabyś nic nie jeść, lepiej chudnąc powoli, ale na stale, bo jojo naprawdę istnieje;). Po drugie pomyślałaś o skórze (o cyckach), ona n tak szybko się nie wchłania. Policz sobie jeszcze raz, aktywnośc podaj raczej niższą niż wyższą, załóż, że chcesz chudnąć pół kg tygodniowo, zacznij biegać, maszerować pływac i trzymaj się tej tego wyliczenia. Ja nie przejmuje się tym rozbiciem na węglowodany, białko i tłuszcze; jem to, na co mam ochotę, ale unikam przetworzonych rzeczy, jem tylko zdrowe tłuszcze, sama gotuje, jem dużo warzyw i owoców. A 109 kcal dziennie, to faktycznie jakaś głupota.

Gość gość
doczytaj , pół kg tygodniowo, przecież napisałam, że źle policzyłam

Gość gość
rano piszę z przerwami, wcześniej zaczęłam wpis, ale wpadł później niż twój. Powodzenia

Gość gość
a ile wpisac w tabeli tłuszcze

Gość gość
Ta tabela jest po chińsku, czy jak;) zaglądałam tam, wszystko jest proste: płeć, waga, wiek, wzrost, zaznaczyć, co chcesz osiągnąć (utrzymanie, schudniecie, przytycie); oblicz i gotowe. Jakie tluszcze, gdzie?

Gość gość
chodzi mi o obliczenie tłuscu ile ma sie w sobie tkanki tłuszczowej

Gość gość ilona
mnie wyszlo tak zeby schudnac pol kilo na tydzien 1290,411 kcaal wegle- 709,73 kcal----------177,43 gramy bialko-193.56 kcal-------------- 48.39 gramy tluszcze-387.12 kcal--------------43.01 gramy