Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość nie gościnny

ciaza jestem załamana

Polecane posty

Gość gość nie gościnny

Musze się wyżalić. Mam dwoje dzieci młodsze ma 15 m-cy... W tym cyklu pękła na gumaka... Ostatnia @ miałam 14.07... Dodam ze to byłby moj 3 okres po porodzie. Przed ciaza mialam bardzo nieregularne cykle - hiperprolalktymenia czynna. Teraz nie wiem nawet ile trwają moje cykle bo jedyny trwal 30 dni a na kolejny czekam... Nie wiem czy to może być ciąża, czy dalej mam nieregularne cykle... Test boje się zrobić bo warunków na 3 dziecko nie mamy a aborcja czy inne tego typu rozwiązania nie wchodzą w grę... Boje sie jak cholera... Czy ta cała prolaktyna po porodzie sie normuje i to ciąża czy jak przed ciążą mam nieregularne cykle... Wiem głupia jestem ze tego testu nie robię ale liczę ze @ sie pojawi...

Gość gość nie gość
Na pisanie mądrości typu: skoro nie masz warunków na tzrecie dziecko to, po co uprawiasz seks? - jest już za późno, ani tym bardziej nic to mądrego, bo seks jest dla ludzi, prawda? Nie wiem tylko dlaczego następnego dnia nie poszłaś do lekarza po tabletkę 'po'. Przecież wiedziałaś czym to grozi. Poza tym nie znam się na tych hiperpro..., nie wiem czy mozesz byc w ciązy, czy też nie...niedługo się okaże. Teraz pozostaje tylko czekać... i wychować bez względu na to, czy ma się warunki, czy nie.

Gość gość
Czemu nie polecialas po escapelle? Nigdy niektorych kobiet nie zrozumiem. Ja bym nawet 50km pojechala, a kupilabym ta tabletke i wziela od razu. Nie masz warunkow, seksisz sie, to sie chociaz zabezpiecz... :O

Gość gość
Tabletka po byłaby w twoim przypadku najrozsądniejszym wyjściem ale oczywiście nie myślisz i niemyslalas :-P

Gość gość
Ano właśnie, jeśli nie planowałaś więcej dzieci, guma pękła, co teraz za problem iść po tabletkę "po"?? Seks należy uprawiać i to piękne, że się go uprawia, nie rozumiem tekstów "nie chcesz dzieci, nie dawaj". Oby jak najdłużej się im chciało, bo to najcudowniejsza forma bliskości między dwojgiem ludzi, ale trzeba się zabezpieczać nie chcąc więcej dzieci. Pomyśl o jakiejś stałej antykoncepcji jeśli okaże się, że to nie ciąża. Oczywiście czy jesteś w ciąży, czy nie, nikt ci tego nie powie, prócz lekarza, testu, bądź betyHCG.

Gość gość nie gościnny
Z ta tabletka po to nie bardzo bo kp-jeszcze. A poza tym byl to weekend, na dodatek auto mielismy u mechanika... Splot zdarzeń i ta myśl ze przecież o poprzednie ciąże staraliśmy się kilka miesięcy więc to nie możliwe zeby tym razem od razu"zaskoczyć".... Wiem test wiele by powiedzial ale dopiero jutro moge zrobić... Boje sie jak to będzie gdy wyjda dwie kreski...

Gość gość
No tak, najważniejsze że nie trujesz się tabletkami anty :)

Gość gość
Tu autorka :) najlepszą metodą wywołania @ okazał sie zakup test ciążowego. Jedna kreska która się ukazała zadziałała jak wabik i okres przyszedł :) z mężem sie trochę podroczyłam zanim oznajmiłam aby spał spokojnie i szukał najlepszego kredytu na nowy dom :P