Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to ciąża?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam 19 lat, mam stałego partnera, z którym niedawno zaczęłam współżycie. Stosujemy stosunek przerywany. 11 sierpnia podczas porannego stosunku zauważyłam na członku partnera wydzieline przezroczysto-kremowego koloru. Nie wiem czy był to preejakulat czy też coś innego. Partner nie doszedł we mnie, jednak mam obawy. Nastepnego dnia bolały mnie sutki, ale bòl trwał 1 dzień. Ostatnia moja miesiączka była 7lipca, jednakze mam bardzo nieregularny cykl od kiedy byłam leczona hormonalnie. Okres spoznia sie zawsze, czasami się nie pojawia. Im wiecej czytam artykułów o ciąży tym więcej objawów u siebie znajduję. Myślicie, że to ciąża czy tylko sobie wmawiam? Proszę o opinie.

Gość gość
przerywany to nie zabezpieczenie wiec owszem możesz być w ciaży. Test po min. 14 dniach.

Gość gość
A objawy nie pojawiają sie następnego dnia..

Gość gość
Wlaśnie. Nie znam przyczyny bòlu piersi następnego dnia po stosunku. I martwi mnie to..

Gość gość
Zrób test ciążowy. Pamiętaj ze stosunek przerywany to nie metoda antykoncepcji. Zacznij też wyznaczać sobie fazy cyklu. Przy nieregularnych miesiączkach możesz to robić przy pomocy mikroskopu owulacyjnego np Afrodyty.