Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam pytanie

Polecane posty

Gość gość

Dostałam dzisiaj luteine na wywołanie okresu. Mam brać 2x2 przez 5 dni. Jakie Wy mialyscie dawkowanie? Kiedy pojawił się okres? Pierwszy raz biorę, mam luteine 50 pod język. Moze to głupie pytanie ale czy Wam też tak długo się ona rozpuszcza?

Gość gość
Rozpuszcza się dość szybko. Dla mnie miała metaliczny smak do którego szybko się przyzwyczaiłam. Ja miała 3 razy dziennie po 2 tabletki przez 5 dni. Okres dostałam 6 dnia. I był dłuższy i bardziej obfity niż zazwyczaj.

Gość gość
No w smaku dziwna wg mnie jakbym krede ssała, ale do przyzwyczajenia. Dość szybko tzn 10min? Bo ja mialam wrażenie ze się ciagnie i ciagnie czas. Okres mi się spoznia 2 tyg i nawet wczoraj czułam jakby miał przyjść ale lipa. No to gin mi dał i nawet na początku powiedzial zeby 2x1 ale później zmienił zdanie, "zeby bylo szybciej"

Gość gość
Nie pamiętam. Ja wkładałam pod język i tam się rozpuszczała. Na pewno to było kilka minut a nie 10 minut.

Gość gość
Mnie przez te 5 dni cały czas bolał brzuch tak, że miałam wrażenie, że za chwilę zacznie się okres. Takie pobolewania to norma. Ja jeszcze mam taką schize, że wszelkie lekarstwa przyjmuje z aptekarką dokładnością. Luteinę przyjmowałam jak w zegarku o 6, 12 i o 18.

Gość gość
A masz problemy z regularnością okresu?

Gość gość
Moze mi się zdawało ze to dlugo trwa. Zresztą to chyba nie ma znaczenia, ważne ze się rozpusci. No ja takiego problemu nie mam z dokładnością, nawet antybiotyki przyjmowalam zawsze +- 1h

Gość gość
Moj cykl jest dlugi, okres obfity, czasem się spoznial ale dopiero teraz poszlam. Dostalam wiecej zeby w następnym cyklu zacząć brać od 16 dc przez 10 dni zeby mi się wynormował

Gość gość
Ja miałam podobnie. Raz 23, później 33... Często się masturbuję i wyczytałam że to ma wpływ na długość okresu. Tobie też się to zdarza? ...w sensie ,masturbacja?

Gość gość
"Często się masturbuję i wyczytałam że to ma wpływ na długość okresu." Bzdura!!! Jak można w ogóle w coś takiego wierzyć? Na forum dla katolików to przeczytałaś? Cykle są nieregularne zazwyczaj z powodu zaburzeń hormonalnych. I dobrze byłoby to sprawdzić - zrobić badania hormonalne. Cykle często są nieregularne (długie) w sytuacji gdy w organizmie podwyższony jest poziom męskich hormonów. Wówczas często zdarza się, że libido jest podwyższone i jest to jedyna zależność pomiędzy aktywnością seksualną (np.masturbacją) a nieregularnością cykli.

Gość gość
Autorka - nie, zdecydowanie nie jest to związane z masturbacja:-P i to chyba jakies prowo. Moje cykle są bardzo podatne na jakikolwiek stres czy zmiany. Zbyt dużo meskich hormonów to chyba takze zmiany typu wieksze owlosienie itp.