Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lukri

Czy po polskim licencjacie można robić magistra w UK ?

Polecane posty

Gość Lukri

Czy ktoś może ma informacje na temat czy po ukonczeniu licencjatu w Polsce, można kontynować naukę i ukończeniu magisterki już w Anglii ?

Gość gość
Można, bo polski dyplom licencjata jest honorowany w UK i odpowiada ich bachelor degree. Moja koleżanka skończyła licencjat w Polsce, a mgr w Londynie

Gość gość
A na jakiej uczelni kończyła studia? na angielskiej, angielsko polskiej ?

Gość gość
Nie ma angielsko-polskich uczelni :D czytałaś cokolwiek na ten temat? Tak jak ktoś napisał, możesz robić magistra jak Cię przyjmą. Pamiętaj tylko, żeby odpowiednio wcześnie złożyć papiery i musisz mieć gotowe fundusze lub sponsora (np. Miejece pracy)

Gość gość
moze miala na mysli polską z wykladowym angielskim. Ale to raczej bez znaczenia i tak trzeba znac jezyk, Popatrzdo kiedy sie sklada papiery i jakie.

Gość Lukri
mało wiem na ten temat, wlasnie przysiadlam do tego zeby zasiegnac informacji w internecie ale widze że są tu osoby które wiedzą dużo wiecej ode mnie. Może jesteście w stanie napisać mi coś więcej, jakieś rady ??

Gość gość
Zalezy, na jaki uniwersytet startujesz. Kazdy ma swoja strone z terminami, wymaganiami i czesnem. Na dobre( nie wiem czy na inne) po zlozeniu papierow i eseju, jesli przejdziesz selekcja poprosza cie na egzamin/rozmowe kwalifikacyjną. Mozesz tez napisac do uniwersytetu z pytaniami, na ogol odpisuja. Ale lepiej najpierw wejsc na jakies forum uniwersyteckie i spytac studentów.

Gość Lukri
a czy ktoś jest w stanie polecić pewną uczelnie na której napewno będę mogła rozpocząć magisterke po polskim licencjacie ??

Gość gość
Nie ma napewno. Wszystkie przyjmuja zagranicznych studentow, ale to od twojej aplikacji zalezy czy cie przyjma. Musisz tez spelniac warunki znajomosci jezyka

Gość gość
Na każdą możesz startować i na każdej możesz studiować. O ile się dostaniesz :)