Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona123123

Biały nalot

Polecane posty

Gość ona123123

Witam, sprawa jest taka... mam 20 lat i nawracający biały nalot na wargach sromowych o nieprzyjemnym zapachu. Nie występuje jednak ani świad ani swedzenie. Nalot taki pamiętam że miałam jeszcze we wczesnym dzieciństwie. Kiedy wspomniałam o tym ginekologowi to powiedział że to nic takiego :/ jednak się martwię, bo to wstydliwe, szczególnie ten zapach...przy stosunku wstydzę się tego i nie wiem czy nie może się to przenieść na partnera... czy zwykła maść clotrimazolum coś tu zdziała?

Gość gość
To na 100% infekcja lub grzybica.maść nie wystarczy idź po antybiotyk do giną i zapytaj czy partner też ma brać.Samo nie przejdzie tego możesz być pewna.

Gość gość
Skoro ginekolog twierdzi że to nic takiego, może zrób sobie posiew z pochwy wtedy będziesz miała pewność czy to infekcja czy jednak nie. Ja do codziennej higieny stosuje provag żel, który łagodzi podrażnienia i hamuje rozwój grzybów i bakterii dlatego nie mam żadnych problemów intymnych - sprawdza się również przed stosunkiem. Wypróbuj go może rozwiąże i Twój problem.

Gość gość
Zrób koniecznie wymaz z pochwy i cewki moczowej. Maścią możesz się smarować – nie zaszkodzi. Niestety jeśli to infekcja musisz wybierać się do ginekologa po właściwe leki. Zacznij na noc zakładać invag, kapsułki zakwaszą pochwę i okolice intymne oraz będą chronić przed rozwojem infekcji. Kurację probiotykiem rób raz w miesiącu po okresie, tak doradziła mi położna i to się u mnie sprawdza.