Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

teść nie akceptuje mojego dziecka

Polecane posty

Gość gość

Mam dwójkę małych dzieci. Pierwsze dziecko z pierwszego małżeństwa i drugie z drugiego. Mój obecny teść akceptuje tylko dziecko z małżeństwa z jego synem a starszego dziecka z poprzedniego małżeństwa nie toleruje co objawia się dużo gorszym traktowaniem np.tylko swoją wnuczkę zaprasza na wycieczkę. Ta druga córka oczywiście w takich sytuacjach reaguje płaczem. Co zrobić? Jest to jedyny żyjący dziadek.

Gość gość
Nic nie mozesz zrobic. Nie zmusisz nikogo do sympati. Dziadkiem twój tesc jest tylko dla drugiej corki i to sprawa oczywista. Pierwsza córka ma swojego dzaidka, czyz nie ? Obecni tesciowie nie sa dla nie zadna rodzina.. Spokojnie wyjasnic to córce. Placz nic nie pomoze. Niestety tak jest z pathworkowymi rodzinami. Grunt , ze mąz uwaza iz ma dwie córki :) Starego człowieka nie zmienisz , a po co niszczyc relacje dziadek-wnuczka jesli sa dobre ?

Gość gość
porozmawiac z mezem,zeby przemowil mu do sluchu.Niech mu postawi ultimatum,.ze albo bedzie traktowal je rowno,albo nikogo z was nie zobaczy

Gość gość
ubić dziadka chyba skoro jest jedyny?

Gość gość
wiesz jak twój teść tak traktuje twoją córkę to lepiej,żeby jej nie brał na żadne wakacje ,bo jeszcze więcej na nich przykrości twoja córka doświadczy.Przykre,że ją tak traktuje ale wytłumacz córce ,że ma w około wiele przyjaciół i kochających rodziców. Na siłę twój teść na pewno nie nabierze jakichkolwiek uczuć do twojej córki. Ma udawać? Ona i tak odczuje,że jest gorsza od jego biologicznej córki. zorganizuj córce dodatkowe zajęcia ,by cieszyła się życiem a nie myślała o "dziadku". też byłam w sytuacji twojej córki.

Gość gość
Fakt jest taki, że pojawiłas się w życiu jego syna znikąd, z dzieckiem zrobionym przez kogos tam, które jest dla niego obce. Twój mąż musiał to zaakceptować wiąząc się z tobą ale przeciez tescia nikt sie o zdanie nie pytał zeby teraz kierować do niego oczekiwania. Po drugie starszej córce chyba powinnaś wyjasnić że ma swojego ojca i dziadka, oni chyba nie robią prezentów, nie zabierają na wycieczki obu dziewczynek tylko starszą.

Gość gość
trzeba było staremu capowi już na początku przetłumaczyć stary i głupi a wydawałoby się że z wiekiem ludzie powinni być coraz bardziej doświadczeni i mądrzy a stary idiota krzywdzi dziecko (właśnie, dziecko, które nic nie jest winne) i nie widzi w tym nic niewłaściwego

Gość gość
Własnie, autorko. Czy starsza córka ma jakiś kontakt ze swoimi biologicznymi dziadkami i ojcem?

Gość gość
CZY WY UMIECIE CZYTAĆ?!?!?! Przecież napisała, że to JEDYNY dziadek, więc raczej nie ma dziadków ze swojej strony...

Gość gość
No to kiepsko, ale nikogo do miłości zmusić się nie da :o

Gość gość
zarówno mój tata czyli dziadek jak i dziadek z drugiej strony nie żyją