Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martyna97S

Upadek niemowlęcia

Polecane posty

Gość Martyna97S

Witam mam takie pytanie dziecko (2 miesiące ) bujałam je w foteliku samochodowym i chciałam odsunąć fotelik od Łóżka fotelik sie przewrócił na bok a dziecko spadło na bruszek chwile płakała ale juz jest wszystko dobrze jak myślicie co mam zrobić (brak żadnych śiniaków obtarć nic ) może coś sie stać ?

Gość gość
Nic się nie stało . Obserwuj, jakbyś zauważyła coś niepokojącego to do lekarza (wymioty, senność).

Gość gość
Zalezy z jaka sila spadlo. Czy plakalo ze strachu czy z bolu. Jest malutkie. Mozesz podjechac na IP niech je obejrza. Moze nic sie nie stalo,a moze cos pękło w brzuchu. Lepiej dmuchac na zimne przy takim malenstwie. Niemowleta teoretycznie nie sa wcale tak delikatne jak nam sie wydaje. Jednak brzuszek nie jest niczym osloniety. Lepiej skonsultowac.

Gość gość
Czemu bujasz dziecko?

Gość gość
Litości, z jakiej wysokości to dziecko spadło, z 20 cm?? I to turlając się pewnie... Naprawdę uważasz że w takim wypadku może dojść do urazu narządów wewnętrznych? Nic się dziecku nie stanie, wystraszyło się (tak jak i Ty) to popłakało.

Gość gość
A wezmiesz odpowiedzialnosc za te slowa jesli jednak cos sie dziecku stalo?

Gość gość
Tak wezmę, weź już przestań pierdolić.

Gość gość
moja corka spadla 2 razy z lozka. Spala ze mna. Oczywiscie tam gdzie moglaby spasc rozlozony byl materac. Nie wiem jak to zrobila ale spadla mi nad glowa(spala od sciany,jej lozeczko bylo za poduszka wiec byla oslonieta).Nic sie nie stalo.

Gość gość
Nie przesadzajcie, upadło z 20 cm i już sobie śledzionę odbiło, puknijcie się durne kwoki :O W 1985 roku kilkanaścioro noworodków przeżyło trzęsienie ziemi w Meksyku a wy panikujecie nad upadkiem z fotelika, no błagam...

Gość gość
Ktos zadal madre pytanie po co bujasz dziecko?? Odpowiedz

Gość gość
Po co ci dziecko odpowiedz!

Gość gość
A moze po to buja dziecko,bo chce/lubi/musi? Ale wy durne pytania zadajecie. Przez 9msc dziecko bylo bujane w brzuchu,a jak sie urodzi to nie bujaj/zostaw samo do wyplakania. Masakra. To dziecko autorki i jak bedzie miala zyczenie to nawet na zyrandolu sobie je pobuja. Co wam do tego. Temat jest upadku,a nie o istocie bujania niemowlecia.

Gość gość
Bo juz ma skutek uboczny bujania. I kilka tematow na 1 str jak zabawic niemowlaka czemu szwagierka nic nie umie zrobic przy dziecku.bautorka tym bujaniem 2 mies dziecka robi krzywde sobie i dzieckup

Gość gość
Autorka buja dziecko tylko i wyłącznie po to żebyś mogła zadawać durne pytania na forum wypełniającym pustkę w twoim marnym życiu - zadowolona???

Gość gość
skutek uboczny ko ko robi krzywde ko ko zajmij sie soba,a nie wciskasz nos tam gdzie ci nie trzeba

Gość gość
Hahaha ale mi dowalilas :-) spadam zalozyc temat jak sie otrzasnac po waszych wpisach. Autorko zastanow sie po co bujasznw domu 2 miesieczniaka w foteliku samochodowym? Oprocz wypadkow przyniesie wam to problemy bo dziecko bedzie sie coraz wiecej domagalo.amen

Gość gość
nie wolno bujac dzieciaka, potem bujac sie bedzie na hustawce, a potem w dorosłym zyciu tez bedzie sie bujać po mieście.

Gość gość
23.23 sad but true :(

Gość gość
Oglądałyście film Upadek z Michaelem Douglasem? Polecam!!!

Gość gość
I was też będzie bujać.