Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

klaudia922

on ma lepszy kontakt ze swoja byla niz ze mna , nie wiem juz co zrobic .

Polecane posty

Nie wiem czy był już zakładany taki temat , ale z tego co czytałam nie znalazłam podobnego przypadku , wiec proszę o rade . Otóż mój problem polega na tym ze jestem z chłopakiem nie długo bo około 4 miesięcy , teraz aktualnie przebywa on za granica w Niemczech, zauważyłam ze często jeżeli z nim rozmawiam pojawia się imię jego byłej , ona to ona tamto ( byl z nia 5 lat ) ale tak chociaż jesteśmy razem nadal ma z nią zdjęcia na instagramie , i wiem ze utrzymują kontakt , staram się nic z tego w miarę możliwości nie robić bo wiem ze długo z nią był , ale zaczyna mnie już to irytować , wiem nawet ze ona ma jego hasło do fb !! no bez przesady , ja nie mam nawet tego hasła ! wiem ze na początku związku powiedział mi ze zawsze jezeli będzie mógł to jej pomoże , i teraz zastanawiam sie czy dalej to ciągnąc to wszystko , widzę ze on bardziej ufa jej niż mi , mi robi akcje jak gdzieś wychodzę ze znajomymi a on sam co robi , jak myślicie co mogę zrobić w tej sytuacji , to juz jest chore ...

Gość gość
Bo on pewnie nadal ją kocha, zakładam że to ona go zostawiła, a nie on ją?

Gość gość
To dziwne że chce z nią utrzymywać kontakt, tym bardziej że go zdradzała. Ale najwidoczniej nadal coś do niej czuje i w sumie nie ma się co dziwić, 5 lat razem zrobiło swoje, znają się jak łyse konie. A ty jesteś nowa i zawsze będziesz porównywana do byłej, przynajmniej jeszcze przez jakiś czas... może on jeszcze nie jest gotów na nowy związek, bo dopóki myśli się o byłej, to powinien dać sobie spokój z nowymi i bliskimi znajomosciami.

w sumie nie powiem bo tez nad tym sie zastanawiałam , nie chce byc na pocieszenie. Caly czas mi mowi ze chce juz wracac , bo chce byc ze mna ze teskni , ze jestem najlepszym co go moglo spotkać i wogole... sama nie wiem co o tym myśleć;/ Ale z tego co mi mówił to z tego 5 lat bycia razem to te 2 ostatnie to nie był związek tylko takie jakby gadanie po przyjacielsku przez tel bo nawet nie widywali się

Gość gość
No tak, ale po tylu latach łączy ich jednak jakaś więź, jak też mam przyjacielski kontakt ze swoją byłą z którą byłem 4 lata i też zawsze chętnie jej pomogę, ale jednak nie wspominałbym o niej zbyt często przy dziewczynie, bo wiem że mogłoby to ją wkur.... i przykro by jej było. To że ma z nią kontakt, to jeszcze nic złego, nie znaczy że ją kocha, nie znaczy że ma na nią ochotę, widocznie dobrze się dogadują i tyle. Pogadaj z nim o tym, może zrozumie i postara się o niej nie wspominać, ale nie wymagaj też aby rezygnował na siłę ze znajomości z nią.

ja nie chce mu niczego za bardzo narzucać bo nie jesteśmy ze sobą aż tak długo i rozumiem go trochę . ale boje się bo mój były chłopak właśnie tak utrzymywał kontakt ze swoja była i w końcu do Niej wrócił , nie chce aby historia się powtórzyła ...

Gość gość
Nie sądzę aby obecny chłopak był tak głupi, aby wracać do laski która go zdradzała... no ale różnie to bywa ;) Tego nie przewidzisz, jeśli ma się wam udać, to się uda i nikt nie stanie wam na przeszkodzie. Póki była nie jest ważniejsza od ciebie, nie spędza z nią więcej czasu niż z tobą, to nie masz się czym przejmować na zapas.

ale co mogę w obecnej sytuacji zrobić ? ciężko mi z nim o tym rozmawiać ;/ nie wiem jak się zachować już , mam trochę obaw być może przesadzam ,ale z tym hasłem to już przesada jest, bo to wygląda jakby to ona była jego dziewczyna nie ja;/

Gość gość
Możesz mu zwrócić uwagę że jest ci przykro z tego powodu i że nie jest to normalne, że była ma dostęp do takich rzeczy, a ty nie. On zapewne też nie byłby zadowolony gdybyś miała bardzo dobry kontakt z byłym facetem, może to zrozumie, a jak nie, to albo to zaakceptujesz i poczekasz na rozwój wydarzeń, albo postawisz ultimatum. Bo taka sytuacja będzie źle wpływać na wasze relacje, ty będziesz czuć się gorsza od byłej i stanie się to będzie powodem waszych konfliktów.

Gość gość
nie wiąże sie z facetem co byl w długim zwiazku ,juz teraz wiesz dlaczego,jeśli nie to wkrotce sie dowiesz

dziękuj***ardzo za pomoc , za tydzień wraca z tych Niemiec, to może uda mi sie z nim pogadać , ale znając mnie pewnie postawie ultimatum , bo ja nie potrafię być w takim związku , mnie takie coś meczy , jeżeli mu zależy to zmieni to a jeżeli nie , to chyba lepiej teraz się będzie rozstać niż później jak będzie za późno i zaangażuje się bardziej