Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szykowanie papek: parowar, blender czy coś jeszcze?

Polecane posty

Gość gość

Czy mogłybyście polecić sprzęt do przygotowywania papek, na co zwrócić uwagę, z jakiej firmy parowar i blender używacie? Ja mam mikser zelmera ale uważam, że jest słaby, muszę kupić blender najlepiej z długim kablem (takim sprężynowym jak od telefonu...) aby miksować w garze bezpośrednio. A co jest wg was lepsze: garnek do gotowania na parze czy lepiej parowar elektryczny kilkupiętrowy?

Gość gość
Poradźcie doświadczone mamy, bo ciężko jest coś wybrać.

Gość gość
hahaha za moich czasów używało się do tego sitko i łyżkę od zupy :D A ty kombinujesz ze sprzętami...

Gość gość
Ok, sitko i łyżka od zupy to może być do przecierania zupek, gdzie podajesz wodę, w ktorej gotowałas warzywa, a mi chodzi o same warzywa gotowane na parze a nie w wodzie!!!

Gość gość
No jak robicie te papki, nie mówcie, ze gotujecie warzywa w wodzie, bo tylko tracicie witaminy!!!

Gość gość
Normalnie, mam mikser zelmera. Garnek do gotowania na parze i tyle. Po co parowar?

Gość gość
zelmer jest robiony w chinach...

Gość gość
no bez przesady, w dzisiejszych warzywach wszystko znajdziesz, oprócz witamin :) Chyba, że we własnym ogródku hodujesz ale też pewnie na sztucznych nawozach, bo inaczej robale zjedzą albo nie urośnie :)

Gość gość
Ja gotowałam na durszlaku :p tzn troche wody do garnka na to durszlak i warzywa. Potem blendowałam i gotowe. Blender mam philipsa. Podobno nie wolno gorącego blendowac no sie noże zrobią tępe.

Gość gość
Weź sitko i łyżkę jak radzi forumowa babcia. Bo za jej czasów tak się robiło. Hehe.. Forumowe babcie rządzą, jedna z nich swymi radami nie raz uratowała ludzkie życie. Buachachachachacha

Gość gość
Ja gotuje warzywa w garnku (może niedługo wyciągnę parowar ;)) i wszystko blenduje (blender najzwyklejszy z lidla) na gładką papke :)

Gość gość
A co przygotować żeby nie było za suche bo np. Taki ziemniak z marchewką jest suchy potem dziecko się zatyka.

Gość gość
Mam zarówno dobre garnki (Berghoff) z nakładką do gotowania na parze jak i parowar elektryczny i zdecydowanie lepiej się gotuje w parowarze elektrycznym. Szybciej, zawsze ugotujesz tak jak trzeba, nie ma porównania do gotowania w garnku z nakładką.

Gość gość
nikt nie napisze?

Gość lemun
ja używałam blendera, bo jednak papki najlepiej właśnie takim urządzonkiem zmiksować na drobno i wtedy dziecko się zajada, szczególnie jeśli chodzi o owoce itd. polecam sobie zerknąć tu http://skleponator.pl/grupa/sprzet-agd bo mają super ceny takich sprzętów