Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Strasznie dziwny wynik hormonu TSH, doradźcie

Polecane posty

Gość gość

Bo do lekarza idę dopiero w przyszłym tygodniu a własnie odebrałam wynik a nie mogę się do niego dodzwonić. Pół roku temu brałam euthryox 25, ale po zrobieniu wyników okazało się, że tsh prawie stoi w miejscu więc lekarz zwiększył mi dawkę do 75 i kazał za pół roku powtarzac badanie, wczoraj zrobiłam, dzisiaj odebrałam wynik a tu .. TSH 9,200 i nie rozumiem o co chodzi dlaxzego mi tak skoczylo

Gość gość
masz hashimoto? tam typowe są takie skoki bez przyczyny. Idz do rodzinnego albo powtórz badanie bo może to błąd laboratoryjny

Gość gość
Są różne powody wahania tsh i jedynym dobrym miejscem do pytania o nie jest poradnia endokrynologiczna, na pewno nie forum internetowe, a zwłaszcza to forum.

Gość gość
Mam niedoczynność. Choć gdy czytałam o objawach hashimoto, to jest mozliwe, ze mam, ale o tym powinien stwierdzic lekarz a na razie nic takiego nie stwierdził..

Gość gość
Na wynik tsh ma wpływ wiele czynników, faza cyklu lub stres silny a także pogoda, jeśli jesteś w ciąży zrób sobie też jutro to badanie i idź do innego lekarza jak twój się nie odzywa. Jeśli nie jesteś to spokojnie czekaj aż się odezwie. A i jeszcze wynik jest zafauszowany jeśli robi się go po nieprzespanej nocy lub imprezie. Zawsze też rób go w tym samym laboratorium.

Gość gość
zafaUszowany, hahaha :)

Gość gość
Fakt byłam niedospana bo w nocy nie mogłam spać i spałam tylko 2 godziny ale mimo wszystko jestem zszokowana, ze tsh mi skoczył z lekko ponad 4 do ponad 9 i to przy większej dawce lekow. Przeciez powinno się znacznie obnizyc przy dawce, ktora teraz przyjmuje. Faktycznie powtorze badanie, bo zaczynam sie zastanawiac czy to nie jakis błąd, moze ktos wpisał 9,2 zamiast 0,92 .. eh. ZObaczymy