Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jestem rozrzutna?

Polecane posty

Gość gość

Tak, jak w temacie. Rodzina ciągle wypomina mi, że za dużo wydaję. Ich zdaniem- na rzeczy zbędne. W zeszłym roku uzbierałam na czterotygodniowy wyjazd do Indii, to nasłuchałam się, że po co, że daleko, że żal pieniędzy, że zachowuję się jak snobka i czy nie mogę jechać w góry, albo nad morze. Taniej i też fajnie. Ciągle czepiają się, że za dużo wydaję na ciuchy i buty. Fakt, może i mam tego sporo, ale są do rzeczy raczej z średniej półki Spodnie po 60-70zł, bluzki 30-50, najdrożej wychodzą sukienki, bo aż jakieś 100zł. Dużo kupuję na wyprzedażach, ale wtedy ceny wszystkiego wahają się od 5zł do 50zł. Moja rodzina jednak czepia się wszystkiego, ostatnio kupiłam sobie 3 pary skarpet i 2 pary majtek, to nazwali mnie zakupoholiczką. Wczesną wiosną kupiłam sobie też wygodne adidasy, bo dużo chodzę, a mam problem z nogą. Wydałam 150zł i słuchałam przez tydzień, że jak można zapłacić tyle za buty, że oni by tyle nie dali, że żal pieniędzy. Dodam, że rodzina nie żyje w biedzie. Im po prostu jest żal na wszystko. Teraz robię porządek z zębami, to wysłuchuję, że czemu prywatnie, że przecież na NFZ też można zrobić, a ja szastam pieniędzmi i prywatnie chodzę i w ogóle po co sobie ubzdurałam aparat, że wcale nie mam złych zębów, a przecież "żal pieniędzy". Sama sobie na to wszystko zarabiam i od nikogo nie wzięłam ani złotówki, jednak sama czasem nie zastanawiam czy faktycznie nie wydaję pieniędzy zbyt lekką ręką. Jednak jak patrzę na rodziców, to myślę, że nie chcę tak żyć. Im wiecznie na wszystko szkoda. Autem nie jeżdżą, bo szkoda na paliwo, do kina nie pójdą, bo w tv też można pooglądać, na wesele nie pójdą, bo trzeba do koperty włożyć, na wakacje nie pojadą, bo to kosztuje. To naprawdę nie jest kwestia tego, że nie mają. Są po prostu...chytrzy.

Gość prawik26
robisz tak jak trzeba ja robiłem po myśli rodziców i wszystkie żałuję zwłaszcza zębów, żyj swoim życiem bo ty będziesz ponosić konsekwencje, moi rodzice też są tacy skąpi ale oni żyliw innych czasach

Gość gość
jeśli sama na te zakupy zarabiasz jest okej, jeśli ciągniesz od rodziców to nie dziw się że zwracaja Ci uwage... oni dzięki temu że odmawiali sobie przyjemności czegoś się dorobili

Gość gość
Tylko do grobu wezmą ze sobą te pieniądze? Ja nie rozumiem jak można mając dość sporo kasy na koncie nie zrobić sobie zębów, remontu, nie pojechać na wakacje czy kupić nowego ciucha. To już jest skąpstwo, a nie oszczędność. Co mi po dorobku skoro wyglądałabym jak dziad i żyła jak nędzarz.