Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wysoki puls a serce zdrowe

Polecane posty

Gość gość

Witajcie. Mam pytanie. Czy jak mam wysoki puls biore lek slaby i jest ok. Ale czy to moze byc bez przyczyny? "Taka uroda"? Mialam holtera i usg serca. Ale wszystko jest ok. I mam jeszcze pytanko. Czy jak sie stoi nic nie robiac to puls jest wyzszy? Czy to normalne? Nie w momencie wstawania tylko jak sie stoi.

Gość gość
a ktora noc z kolei nie spoisz juz ponad 8 godz?to sobie zadaj

Gość gość
Nierozumiem?

Gość gość
zacznij pic poltora, dwa litry dzienie wody czystej i cieplej

Gość gość
W czym mi pomoze ta ciepla woda? Teraz puls mam ok. Ale pytam czy jak sie stoi to sie ma wyzszy puls?

być może masz jakiegoś sportowca w gronie znajomych, może ma pulsometr, którego używa do treningów pożycz, załóż połóż się na chwilę, zobaczysz co się będzie działo, jaki będzie wynik wystarczy że machniesz ręką i tętno podskoczy podniesie się również gdy usiądziesz, gdy wstaniesz gdybyś chodził z kijami to będzie miało wyższą wartość, niż gdybyś szedł nie machając rękami wystarczy też że się nie wyśpisz, że masz jakiś gorszy dzień i będzie miało wartość wyższą niż zazwyczaj

Gość gość
jesli organizm jest odwodniony, wystepuja problemy z krazeniem

Gość gość
Może potrzeba holtera wykonującego naprawdę dokładne pomiary. www.bytmed.pl takie sprzedają :)

Witam, Może powinnaś zrobić badanie pod kątem nadciśnienia tętniczego. Jest to badanie holterem typu https://kredos.pl/holtery-cisnienia/holter-cisnienia-aspel-holcard-cr07-beta-system-l-specyfikacja Badanie trwa od 24 do 72 godzin, ale nie musisz być hospitalizowana. Kłopoty z nadciśnieniem tętniczym są częstą dolegliwością kobiet. Pozdrawiam