Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy polska wg was to bogaty czy biedny kraj

Polecane posty

Gość gość
Odpiszcie i przeczytajcie wszystkie komentarze i komentujcie

Gość gość
Wg mnie i wszystkich moich znajomych polska jest bardzo dobrze rozwinięta i bogata w skali światowej

Gość gość
Polska to koszmarny kraj do życia dla tzw. przeciętnego obywatela, ale wiele innych jest jeszcze gorszych...

Gość gość
Co jest w Polsce koszmarne mamy darmową opiekę medyczną niektóre leki refundowane wolność demokracje jesteśmy w unii europejskiej w strefie schengen mamy społeczną gospodarke rynkową mamy lepszy klimat niż w Skandynawii Holandii wyspach brytyjskich wysoki poziom edukacji Internet media bardzo dobrej jakości drogi pieniądze z unii europejskiej ciągły wzrost PKB

Gość gość
Skoro jest koszmarny do życia to wymień wszystkie koszmarne rzeczy odpisz

Gość gość
Nic złego w Polsce nie ma

Gość gość
Przeczytajcie wszystkie komentarze i komentujcie proszę was o opinie na ten temat proszę was o to dobrze czy nie proszę

Gość gość
No osób na tym forum

Gość gość
//Skoro jest koszmarny do życia to wymień wszystkie koszmarne //rzeczy odpisz Spróbuj utrzymać siebie i rodzinę za przeciętne polskie zarobki 1000- 1500zł w mniejszej miejscowości (o ile w ogóle znajdziesz pracę) musząc przy tym wynajmować mieszkanie. Jeżeli mieszkasz w dużym mieście i rodzinka zapewniła ci jako taki start to rzeczywiście nie jest tak źle. A z tym klimatem lepszym niż w Holandii, to żeś zupełnie odjechał. Jeżeli ostre zimy i suche gorące lata są lepsze od łagodnego morskiego klimatu krajów Beneluxu czy południowej Skandynawii to nie mam pytań...

Gość gość
To jest płaca minimalna a nie przeciętne zarobki przeciętna pensja w gospodarce narodowej wynosi 4005 zł 75% Polaków zarabia poniżej tej kwoty od 2000 do 2400 ja zarabiam 1300 na rękę i daje rade zawsze na czysto na miesiąc zostaje 100 zł w portfelu które wpłacam na lokate

Gość gość
Nie pierdziel że tylko w Polsce są osoby ledwo wiążące koniec z końcem kraju tak jest spójrz ile jest biedaków w USA ok 50 mln w wielkiej Brytanii 1/3 społeczeństwa albo w Niemczech albo w Grecji tam też są ludzie co ich prawie na nic nie stać tam jest też dużo żebraków i bezdomnych

Gość gość
Odpiszcie mi na tym forum proszę was o to

Gość gość
Zdychaj cwelu

Gość gość
"ja zarabiam 1300 na rękę i daje rade zawsze na czysto na miesiąc zostaje 100 zł w portfelu które wpłacam na lokate" Ile płacisz za wynajem mieszkania, za rachunki, za jedzenie, ubrania, chemię, transport? Czy może dalej mieszkasz u starych, a pensja to twoje kieszonkowe? Za 1300zł nie posiadając mieszkania nie da się przeżyć w Polsce samodzielnie. Nie mówię już o zakładaniu rodziny bo to jakiś ponury żart.. Jak ktoś kiedyś świetnie napisał: "Polska to bogaty kraj biednych ludzi." Tyle w temacie.

Gość gość
Ja nie wynajmuje mieszkania bo mam dom z podwórkiem na wsi na wsi nie płaci sie czynszu nie kupuje się drewna bo się jedzie do lasu i sie ścina mam swoje ziemniaki na polu mam kury kaczki i z nich mam mięso oraz swoje jajka od kury i swoje warzywa i owoce w ogródku więc nie muszę ich kupować

Gość gość
A wieprzka też zażynasz?

Gość gość
Odpiszcie

Gość gość
Taki pośrodku jesli patrzec na cały świat

Gość gość
Nie mam krów ani świń

Gość gość
Po przemianach jest najlepiej rozwijającym się krajem ze wszystkim demoludów. A porównywanie do krajów zachodu, gdzie nigdy ruskich nie było, jest jakimś nieporozumieniem. Tak mogą mówić tylko małolaty nie mając pojęcia jak było w PRL-u :(