Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile ubranek 56 na start?

Polecane posty

Gość gość

Mam zaledwie kilka sztuk pajaców, rodzę za 2,5 miesiąca. kupuje 62. Niewiem czy kupic jeszcze jakieś małe czy nie..

Hej ja miałam dwa kompleciki 56 wszystkie inne kupowałam na 62 dzidziusie szybko rosną zwłaszcza że mój synek urodził sie 59 cm :) więc dobrze że nie nakupiłam tego więcej :) pozd.

Gość gość
szkoda kupować, po kilku dniach już będzie za małe o ile w ogóle od razu nie będzie za małe.

Gość gość
56 jak masz jakieś pajace i body to w zupełności wystarczy, nie wiadomo jak duże dziecko się urodzi, nie ma co za dużo rozmiaru 56 kupować

Gość gość
Ja kupiłam 4p, bodziaków i 2 pajacyki do szpitala. Potem 2x więcej 62. A następnie już spoooro 68, bo maluszek już zacznie harcować po podłodze i będzie się brudzić na różne sposoby. Ana początek aż tyle 56, aby było co prać i na zmianę... A nie jedno prać, drugie zakładać - chyba, że ktoś tak lubi :)

Gość gość
Z doświadczenia powiem, że po 3 sztuki to za mało. Fakt, niewiadomo jakie dziecko będzie duże ani jak szybko będzie rosło, ale np.moje dziecko miało 53 cm i 56 nosiło przez 6 czy 7 tyg. Miałam chyba 7 pajaców, 5 kaftaników, 3 śpioszki, 7 bodziaków i tyleż samo półśpiochów i miałam wrażenie że bez przerwy piorę. Moje dziecko rzadko ulewało, ale zdarzało się że podczas karmienia wypuszczało brodawkę z buzi i mleko wyprysnęło na ciuszka. Albo siusiał podczas przewijania - odpinałam pajaca w kroku, zdejmowałam pieluchę a mały fryyy siuśkami w górę na siebie.

Gość gość
Ja nie szalałam. Kupiłam dwa komplety 56 cm a reszta 62 i 68. Dzieci w tym wieku rosną szybko i po paru dniach moze się okazać ze juz male. A 62 nawet jak będzie troszkę większe to mozna rękawek podwinąć. Ja np nie użyłam ani razu 56 bo syn urodzil sie 61 cm :)

Gość gość
Ja miałam tak gdzieś po 5 szt wszystkiego na 56 i po miesiącu dokupywałam, bo okazało się że w 62 weszła dopiero po 3 miesiącach. Jak masz blisko sklep albo lubisz zakupy internetowe to nie szalej, zawsze możesz dokupić jakby co. No ale po te 5 szt warto mieć, bo czasem noworodka właśnie nawet po 5 razy dziennie trzeba przebrać. I to nie tylko o ulewanie chodzi bo na to są sliniaki ale o różne inne wypadki. A no i ze 20 pieluch tetrowych się przyda.

Gość gość
A 62 nawet jak będzie troszkę większe to mozna rękawek podwinąć. Xxxxx Rękawki podwiniesz ale jak już dwie nóżki do jednej nogawki śpioszka wchodzą to słabo. Moim zdaniem kaftanikiczy body można od razu na 62 ale już śpioszki czy pajacyki lepiej mieć po ok 7 szt z 56

Gość gość
Lepiej dokupić niż mieć za dużo i się zmarnuje. Moje dziecko urodziło się malutkie bo miało 50 cm wiec dość dużo potrzebowalam tych najmniejszych rzeczy. Teraz znów będzie dzidziuś ale nie szaleje bo nie wiadomo jakie duże się urodzi